Rikke Østergaard foredrag Befri Preben … og få en fest på arbejdet
Arbejdslivet er ofte præget af unødvendigt brok og konflikter, der tapper os for energi. På trods af ønsket om et positivt arbejdsmiljø smitter vi let hinanden med negative følelser og stress. I Rikke Østergaards nyeste bog og foredrag, “Befri Preben … og få en fest på arbejdet”, dykker hun dybere ned i, hvordan vi kan minimere følelsesforurening og skabe et mere motiverende og glædesfyldt arbejdsmiljø. I opfølgeren til “Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben” deler den anerkendte erhvervssociolog redskaber til at befri sig selv fra konflikter, brok og alt det, der kan dræne vores energi. Rikke Østergaard opfordrer til at tage sin følelsesøkonomi lige så alvorligt som sin bankkonto, samtidig med at hun guider til effektiv forventningsafstemning både internt og eksternt.
Rikke Østergaard kaster også lys over de fire klassiske persontyper, kendt som “Preben-typerne”, og demonstrerer, hvordan vi alle kan arbejde bedre sammen på trods af vores forskelligheder. “Befri Preben … og få en fest på arbejdet” er ikke blot en analyse af udfordringerne i højforventningssamfundet, men en guide til personlig og kollektiv trivsel på arbejdspladsen.
Foredraget er uundværligt for ledere og medarbejdere, der søger større indsigt og effektivitet i det moderne arbejdsliv. Det er også et must-have og supplement for dem, der allerede har læst den første bog om Preben eller hørt foredraget på baggrund af den, men kan lige så vel nydes selvstændigt. Invitér Rikke Østergaard ind på jeres arbejdsplads for et engagerende foredrag og udforsk de transformative principper i “Befri Preben … og få en fest på arbejdet”.
Book dette foredrag nu og ban vejen for et mere positivt arbejdsmiljø.
Rikke Østergaard foredrag Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben...Sådan undgår du, at blive følelsesforurenet på jobbet
Vi kender det alle, vi kan være i godt humør, være motiverede og fokuserede, men så pludselig er der noget eller nogen, som bare dræber energien i rummet og du er blevet følelsesforurenet.
Vi har de seneste mange år, talt meget om stress på de danske arbejdspladser, men i dette foredrag, gør Rikke Østergaard op med den gængse opfattelse af stress. Når der er stress i en virksomhed, handler det langt oftere om dårlig stemning på arbejdspladsen end for højt arbejdspres. Stress kommer ofte i kølvandet af, at en medarbejder eller leder får lov til at forurene stemningen uden selv at være klar over det. Alligevel taler vi om arbejdsrelateret stress som noget der handler om for meget arbejde, fordi det kan være så pokkers svært at sætte en finger på, hvad der går galt, når det handler om følelsesforurening.
Vi mennesker smitter hinanden med vores følelser, da vi er flokdyr og altid ubevidst vil tilpasse os stemningen i flokken. Hvis du er sammen med en der er stresset, smitter det, men det smitter også, hvis du er sammen med en, som er i godt humør og motiveret.
Mentalsundhedsekspert, ledelsesrådgiver og sociolog Rikke Østergaard introducerer dig til den nyeste forskning omkring social intelligens og hvordan vi mennesker smitter hinanden i hverdagen.
I foredraget vil du redskaber til at:
- Beskytte dig selv mod ikke at blive smittet af andres stress og dårlige humør
- Ændre stemningen både på arbejdet og privat fra negativ til positiv
- Undgå følelsesmæssig forurening på din arbejdsplads
Foredraget er baseret på sociologien omkring, hvordan følelser smitter, når vi mennesker er sammen, samt den nyeste hjerneforskning omkring hvad der sker i hjernen, når vi smitter hinanden. Først når vi forstår hvad der er på spil, kan vi ændre det.
Rikke Østergaard foredrag Guide til lederen: Sådan ændrer du stemningen i din afdeling
Er du klar over, hvad du som leder kan gøre for at undgå følelsesforurening? Det gode arbejdsmiljø er et fælles ansvar, men der er ingen tvivl om, at lederen som flokfører bærer det største ansvar for stemningen på arbejdspladsen, og også er den, som har magten til at ændre den.
Med udgangspunkt i sin populære bestsellerbog “Vi havde en fest, men så kom Preben“, samt sin brede teoretiske og praktiske erfaring præsenterer sociolog Rikke Østergaard helt konkrete værktøjer, du som leder kan implementere for at undgå følelsesforurening i din organisation eller afdeling. Derudover deler Rikke Østergaard konkrete redskaber til, hvordan du kan ændre stemningen fra negativitet og stress, til motivation og optimisme.
Du får bl.a. indblik i:
- Hvordan vores følelser – både negative og positive – smitter og på den måde definerer klimaet på arbejdspladsen
- Vigtigheden af tillid mellem leder og medarbejder og tillidens betydning for arbejdsmiljø, effektivitet, samarbejde og resultater
- Tre forskellige typer af ledere, der med sikkerhed skaber dårlig stemning på arbejdspladsen
- Værktøjer til at skabe mental ro og overskud som leder
Foredraget har stor relevans for ledere på alle niveauer, der ønsker at bedrive følelsesmæssigt intelligent lederskab, til stor fordel for både stemningen og arbejdsmiljøet i organisationen eller afdelingen.
Rikke Østergaard foredrag Sig TAK - få bedre samarbejde og mere arbejdsglæde
Ny forskning viser, at taknemmelighed kan ændre vores hjerner og dermed vores livssyn. Når vi er taknemmelige, falder vores stressniveau, vi sover bedre , får bedre samarbejde og får større optimisme i hverdagen.
I dette tankevækkende og inspirerende foredrag tager Rikke Østergaard afsæt i sin nyeste bog “TAK!” og forklarer, hvordan vi kan leve et mere taknemmeligt liv. Foredraget er en kærlig opsang til danskerne: for vi har faktisk alt, hvad der skal til for at være verdens lykkeligste folk og alligevel føler mange at de stresser rundt i hverdagen, har svært ved at fokusere på arbejdsopgaverne og føler et kæmpe stort forventningspres. Det medfører ofte drama og konflikter på arbejdspladsen, og derved skabes endnu mere stress. Måske er løsningen simpel, stands op, fokuser på det vigtigste og sig tak til dig selv og hinanden.
Tænk, hvis der fandtes en kur mod konflikter, stress og dårligt arbejdsklima? Tænk, hvis det var den samme kur, som også var med til at gøre os lykkelige? Og, hvad nu hvis medicinen var gratis?
Rikke Østergaard viser i foredraget, hvorfor taknemmelighed er så vigtig for vores generelle livskvalitet og hvilke gevinster, der også ligger i at kunne sige “tak”.
Foredraget lærer os hvordan taknemmelighed i virksomheder eller organisationer, kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet og relationer mellem ansatte og ledere.
Rikke Østergaard foredrag Sluk emhætten - træn din hjerne og træf bedre beslutninger
Kunne du tænke dig at blive den bedste udgave af dig selv, både på job og privat? Have et stort mentalt overskud, større arbejdsglæde og være rigtig god til de sociale relationer? Mentalt overskud er noget vi selv skaber, og ved hjælp af simple teknikker kan vi træne hjernen, og blive bedre til selv at være med til at skabe det mentale overskud, der skal til for at trives i virksomheden.
Vil du gerne lære om mentaltræning, og introduceres til de videnskabelige beviser for hvordan træningen virker, og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner?
Kender du til, at tankerne kører på højtryk? Manglende ro, nærvær og koncentration? Lange to-do lister som du ikke ved om du kan nå, både på arbejdet og derhjemme? Mails og opkald der vælter ind? Afbrydelser og stadig flere opgaver, der fjerner fokus fra alt det du i forvejen skulle nå? I dag er vi online som aldrig før, og de digitale tjenester giver konstante afbrydelser i vores hverdag, hvilket har gjort omfanget af problemet større, og samtidig understreger nødvendigheden af at kunne ”slukke”, og have evnen til at fokusere på den konkrete opgave og være tilstede i nuet.
Med mentaltræning, træner du din evne til at holde fokus, skabe mentalt overskud og tilstedeværelse der hvor du er, frem for tanker om fortid eller fremtid. Mentaltræningen bruges til at skærpe din opmærksomhed og koncentration, så du rent faktisk bliver mere effektiv, samtid med at du får en langt højere grad af indre ro og balance. Det får en positiv effekt i både dit arbejds- og privatliv.
På dagen bliver du introduceret til konkrete øvelser, der kan hjælpe dig i hverdagen, du vil også blive introduceret til den grundlæggende viden om din hjernes funktion, for at skærpe forståelsen for hvordan du rent faktisk styrker din hjerne, når du træner øvelserne. Derudover vil du blive introduceret til videnskabelige beviser for, hvordan træningen virker og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner.
Når du træner øvelserne efterfølgende, bliver dit udbytte følgende: Bedre koncentration – mere fokus og effektivitet i dine opgaver og projekter, øget bevidsthed om effekten af mental tilstedeværelse til afdelingsmøder, ro og overblik i en travl hverdag – mere overskud, mindre stress, øget evne til at prioritere og træffe de rigtige beslutninger, større glæde og tilfredshed i jobbet og bedre balance og styrket evne til at geare ned, når du har fri.
Foredraget kan tilrettelægges med fokus på mentaltræning og mentalt overskud generelt, eller vinkles så det udelukkende centrerer sig om emnet i relation til digitalisering.