Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
4.75 ud af 5 stjerner
Emnet var Danmarks historie og Nis formidlede emnet på en meget anderledes måde end forventet. Det gjorde ikke foredraget ringere, tværtimod.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Nis
Foredrag
Referencer
Nis Boesdal er en yderst efterspurgt foredragsholder – især når snakken falder på Danmarkshistorie, historiefortællinger, livskvalitet og Bibelens historier. Der er meget ofte fulde huse til Nis’ humoristiske og nærværende foredrag, som især bliver benyttet hos oplysningsforbund, aftenskoler, kirker og foreninger. Nis Boesdal er en fremragende formidler, der med sine nærværende historiefortællinger fængsler sit publikum.
Nis Boesdal er uddannet journalist og indledte sin karriere som DR-medarbejder i 1977. Fire år senere blev han tilknyttet tv-programmerne i det, der dengang hed Provinsafdelingen. Her startede han bl.a. det faste program “Børn og børn imellem”. I 1985 var han endvidere med til at starte Østjyllands Radios børneprogram “Koks i Komakassen”. Siden blev han vært i “Giro 413”, “Go’ Danmark”, “Musikalske eventyr”, “Hvem, hvad og hvor i Danmark”, “P4panelet”, “Danmarksmester” og “Formiddag på 4’eren”. I 2008 var Nis Boesdal desuden også tv-vært i DR1-programmet “Formiddag med Nis Boesdal”.
Nis holder foredrag om en række emner, men kan også tilpasse sine foredrag til mere specifikke ønsker. I de senere år er Nis Boesdal ofte også blevet booket som konferencier ved særlige arrangementer.
Book Nis Boesdal til et forrygende foredrag og bliv klogere på storytelling og historier.
For Nis Boesdal er de gode historier et fundament i vores kultur. I foredraget fortæller Nis om historiernes historie, om deres oprindelse i Bibelen. Mange af de gamle fortællinger leveres videre mundtligt, og derfor møder vi dem ofte den dag i dag, uanset om vi laver radio, ser en film i biografen, eller læser i bøgerne på biblioteket. Men hvilken skikkelse har de gamle eventyr den dag i dag? Hvilke dybe rødder har de, og hvilke fundamentale omstændigheder fortæller de om? Hvordan varierer historierne fra land til land, men også fra egn til egn? Det er nogle af de spørgsmål, som Nis besvarer i foredraget.
Behovet for, at virksomhedernes produkter fortæller en historie, har aldrig været vigtigere end i dag. Nis Boesdal henvender sig i dette foredrag til erhvervslivet og giver tips til, hvordan den rigtige historie kan gavne produkter. Indholdsdeklarationer og brugsansvisninger er ikke nok, der skal fortælles en historie om jeres produkt. Men bliver vi nødvendigvis lykkeligere eller klogere af de gode historier, hvorfor elsker vi dem, hvor kommer de fra, og hvordan får vi dem bedst fortalt? Hør Nis Boesdal bud i dette tankevækkende foredrag.
Vi er konstant på jagt efter den gode historie. I radioen, i tv’et, i bøgerne, og sågar i supermarkederne. Nis Boesdal fortæller i dette foredrag hvilke kriterier, en god historie har, hvordan den bygges op, hvordan vi kan skelne den gode historie fra alle de andre, og giver samtidig tips til, hvordan I fortæller den gode historie.
Kom i underholdende selskab med Nis Boesdal til en aften med både grin, eftertanke og holdninger til madlavning. Må børn være i køkkenet, når der bliver lavet mad? Og hvor lang tid skal vi bruge på at være sammen om at lave aftensmad? Nis tager pulsen på “Måltidets time”: Er den druknet i de moderne samtalekøkkener, hvor familien kun undtagelsesvist spiser på samme tid? Foredraget er et provokerende debatoplæg med udgangspunkt i en Italiensrejse, hvor man har et helt anderledes forhold til måltidet.
“Vi glæder os i denne tid” – og det er der mange gode grunde til. Julen er højtid, men der er også samtidig meget at grine af og synge med på. Nis Boesdal læser både egne og andres værker, vers og julehistorier op, trækker perspektiverne og spiller noget af den musik, vi ikke hører så tit.
En aften med Nis Boesdal, der handler om Bibelens gode historier og den måde, vi møder dem på i det moderne samfund. Om de fundamentale vilkår for den menneskelige eksistens, som vi kender fra Bibelens historier og som I måske genkender i biograferne, i bøgerne og i radioen.
”Man er kommet op i årene
Som det hedder
Som om man er til eksamen
Og skal høres i sit liv
Eller er nået op på en ret høj høj
Med storslået udsigt og overblik.”
Ja, sådan beskrev Benny Andersen det tilbage i starten af 90’erne. Og nu var det nok ikke vinterhvede og vårbyg, han tænkte på i forbindelse med den høje høj og den storslåede udsigt. Men det behøvede han heller ikke, det er der mange andre, der har gjort, ikke mindst kommunale embedsmænd, der stort set altid synes, at plejehjem og ældreboliger skal ud i den smukke natur. Så kan de gamle sidde der på terrassen og kigge på vårbyggen. Fred og ro og ingen forstyrrelser. Måske kommer der endda en solsort forbi ved lejlighed. Men er det på grund af kærlighed til alderdommen – eller på grund af de lave grundpriser, at vi gamle altid skal ud i
naturen?
Århus Kommune lavede engang et forsøg, der gik i den modsatte retning, man byggede ældreboliger på hjørnet af Vestergade og Grønnegade i centrum af byen. Og inden den sidste mursten var lagt, var ventelisten så lang, at den kunne nå næsten helt ud til Århus Å. Den danske stjernearkitekt Jan Gehl har rejst rundt i hele verden og fortalt om gode byrum, steder hvor man har lyst til at tage ophold i kortere eller længere tid – som området i Århus, hvor man lavede ældreboliger. Eller som en havn i Dragør eller et torv i Haderslev. Eller den store plads i Vienna i Italien. Eller Plaza Mayor i Madrid. Og den helt overordnede ledetråd for Jan Gehl har altid været: Der er ikke noget, der interesserer mennesker så meget – som andre mennesker. Hvorfor skal vi så slutte vores liv med at kigge på vårbyg og solsorte? Nis inviterer til en aften med refleksion om alderdommen
Nis Boesdal startede med at male hvide striber på parkeringspladsen foran Danmarks Radio i Århus, der dengang lå på Slipvej på havnen. Senere blev han forfremmet og fik lov til at vaske bilerne, når de havde været ude på optagelse. Da Danmarks Radio sidst i 70’erne flyttede i et nyt byggeri i Århus nord, blev han præmieret med en stor industristøvsuger, så han kunne gøre rent efter håndværkerne. På vej ned efter støvsugerposer så han en dag, at man søgte ny medarbejder til børne-fjernsynet. Han tog chancen.
Det resulterede i at han b.la. optræder i “Leksikassen”, “Børn og børn imellem”, “Titanias Palace”, og meget mere.
I kommer vidt omkring, både rent geografisk og i mylderet af kendte og ukendte medarbejdere og medvirkende.
Jeg har kun ros til Nis Boesdal, som på sin lune og humoristiske måde førte os gennem sit budskab - vores gæster var meget begejstrede. Vær rar at sende en hilsen til Nis Boesdal og fortæl ham at der var mange glade lyttere i Roskilde Domsogn.
Mette E. Bruun
Emnet var Danmarks historie og Nis formidlede emnet på en meget anderledes måde end forventet. Det gjorde ikke foredraget ringere, tværtimod.
Bente Brolev
Foredraget var godt med mange gode fortællinger.
Hans Thomsen
Det var en udsøgt fornøjelig og god aften, det var et foredrag lige efter vores smag med historie, sammenkobling til vor tid samt et glimt i øjet og god humor. Vi siger mange tak.
Lisbeth Brønager
Fantastisk spændende og levende foredrag fortalt af Nis Boesdal i Støvring Sognegård 30.oktober 2018 - omkring 100 tilhører til arrangementet.
Kirsten Treumer Gregersen
Spændende og meget humoristisk, selvom emnet var bibelens gode historier. Nis boesdal evner at fortælle på en måde som gør at historierne bliver levende . En succesfuld aften.
Preben Lundager
Engagerende og humoristisk.
Inger Marie Larsen
Nis er en fantastisk storyteller, og han havde hele forsamlingen i sin hule hånd under hele foredraget
Frits Pedersen
Et rigtig skønt, humoristisk og spændende foredrag.
Susanne Bunthan
Meget levende og nærværende foredrag - en hyggelig aften med god humor.
Grethe Laursen
Kun positive tilkendegivelser om indhold og afvikling af foredraget. Levende og behagelig fortællestil.
Lene Lindsted-Holm
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.