
Svend Brinkmann
4.95 ud af 5
Topanmeldt!5 ud af 5
Godt at Svend kunne indarbejde viden om unge i foredraget, da målgruppen var ansatte på ungdomsuddannelser.
Dorthe Brinck Lillelund
Vordingborg Kommune
4.95 ud af 5
Topanmeldt!5 ud af 5
Godt at Svend kunne indarbejde viden om unge i foredraget, da målgruppen var ansatte på ungdomsuddannelser.
Dorthe Brinck Lillelund
Vordingborg Kommune
Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. Et foredrag med Svend Brinkmann er en garanti for et vellykket arrangement. Han har modtaget flere priser for sin forskning og formidling, bl.a. DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris.
Siden 2009 har Svend Brinkmann været professor i almenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet. Samtidig har han skrevet en række bøger og mere end 150 videnskabelige artikler som led i sin forskning. Han har bl.a. skrevet “Det sørgende dyr”, som går i dybden med sorg og beskriver, hvordan sorgen er et livsvilkår for os mennesker.
Svend Brinkmann blev for alvor kendt, da han i 2014 udgav bogen “Stå fast”, hvori han gør op med, hvad han beskriver som tidens (selv)udviklingstyranni. Sidenhen kom opfølgeren “Ståsteder” og bestselleren “Gå glip”, der handler om begrænsningens kunst. Desuden er han forfatteren bag “Hvad er et menneske?” og “Vi er det liv, vi lever”. I sidstnævnte reflekterer Svend Brinkmann med udgangspunkt i en 93-årig kvindes spændende livshistorie over det nutidige syn på skæbnebegrebet. Senest har Svend skrevet boget “Tænk”, der handler om det tankefulde liv - om at give plads til tanker og til at dvæle. Svend Brinkmanns bøger er udgivet på flere sprog.
Også på DRs P1 kan man opleve Svend Brinkmann. Her laver han radioprogrammet “Brinkmanns Briks”, hvor han sammen med ugens gæster går i dybden med menneskets psykologiske aspekter.
Book Svend Brinkman til jeres næste event, og bliv inspireret, udfordret og beriget af en af Danmark mest anerkendte tænkere. Giv jeres arrangement substans og dybde med et foredrag, som med sikkerhed vil gøre en forskel.
5 ud af 5
Godt at Svend kunne indarbejde viden om unge i foredraget, da målgruppen var ansatte på ungdomsuddannelser.
Dorthe Brinck Lillelund Vordingborg Kommune
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Alt var super godt - vi er fuldt ud tilfredse.
Anne Korbo Christensen Næstved Kommune
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Svend Brinkmann er en oplægsholder, som både kan provokere, levere viden på højt niveau, sætte ting i perspektiv og ikke mindst få tilhørerne til at lytte og reflektere. Også til dem på bagerste række i en sal med over 400 deltagere. Helt klart en stor anbefaling herfra til Svend Brinkmann, som startede Efterskoleforeningens Vejlederkonference i år.
Lis Brok-Jørgensen Efterskoleforeningen
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Ikke kun jeg men også de øvrige tilhørere var meget tilfredse med Svend Brinkmanns foredrag. Han er en blændende formidler, og indholdet var præcis det, jeg havde bestilt.
Kristine Visby IBC
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Det var super fint - relevant, skarpt, vedkommende - og Svend var god til at inddrage det vi havde talt om til vores formøde
Hanne lise rasmussen Børn og Unge Aarhus kommune
Svend Brinkmann
4 ud af 5
Fantastisk!
Annette Bernth VetFamily
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Et nærværende og ærligt foredrag, der giver stof til eftertanke.
Casper Sand Struer Kommune
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Selv en blandet faggruppe havde stort udbytte og fornøjelse af foredraget. Det har givet os rigtig meget at tale om.
Lene Nørgaard Hansen Tønder Kommune
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Virkelig godt og vedrørende. Fornemmelsen af at vores breef var blevet taget i betragtning. Kæmpe begejstring fra en meget differentieret medarbejdergruppe
Camilla Saebel NEXT Uddannelse København
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Svend Brinkmann leverede et supergodt og for os relevant oplæg. Det var rart at opleve, at Svend Brinkmann var meget lydhør ift. vores ønsker til oplægget, så han sikrede sig, at han kom omkring de ønskede temaer.
Lene Bækgaard Miljø- og Fødevareministeriet
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Svend var og er meget inspirerende og vidende foredragsholder. Dialogen med spørgsmål efter oplæg oplevede deltagerne som meget givende. Der var stor tilfredshed med foredraget. Der var flere deltagere der oplevede, at der blev talt lidt for meget om de bøger han har skrevet. Der kom til at virke som en salgstale.
Christina Arnfred Nissen SOSU Syd
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Tusinde tak for et virkelig inspirerende, fængslende og givende indlæg ved vores kickoff - det skabte både energi og eftertænksomhed!
Anne Thorvardarson Schultz
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Rigtig godt foredrag. Spændende og velkonstrueret. Tilbagemeldingen fra deltagerne til foredraget var meget positivt
Charlotte Bundgaard VIA Skive
Svend Brinkmann
5 ud af 5
God til at holde tiden samt at det ikke blev “kedeligt” i forhold til ikke at holde pause undervejs. Kunne fast holde publikums interesse under hele seancen.
Tina kofoed Menzel Socialpædagogerne Kreds Bornholm
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Vi takker Svend Brinkmann for hans foredrag i forbindelse med vores Professionsfestival ved UC SYD, Aabenraa. Svend lyttede til arbejdsgruppens ideer og input, og bandt dette fint sammen i hans foredrag. Foredraget gav både øjneåbner og gode grin for deltagerne. Vi vil klart anbefale Svend til andre.
Christina Wind UC SYD, Aabenraa
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Inspirerende, udfordrende og virkelig velforberedt ift. tema og målgruppe.
Pernille Berg Fonden for Entreprenørskab
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Klasse foredrag, nærværende, spændende, sjovt.
Jens Bech Jyske Bank
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Spændende, lærerigt og underholdende. Svend Brinkmann er meget nærværende, inspirerende og virkelig sjov.
Mette Fusager Jørgensen Dania Connect A/S
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Da vi annoncerede, at det var Svend, der skulle holde foredrag til vores generalforsamling fik vi 15 nye medlemmer - og jeg har kun fået gode og positive tilbagemeldinger efterfølgende.
Jane Hedegaard Skanderborg Kommunes Personaleforening
Svend Brinkmann
5 ud af 5
Svend Brinkmann fanger publikum med det samme og holder dem fast. Han har nogle gode indgangsvikler, der får en til at tænke over sit eget liv.
Christina Lind Gigtskolen
Svend Brinkmann
Det moderne arbejdsliv er præget af omskiftelighed, optimeringskrav og social acceleration. Derfor efterspørges mennesker, som er fleksible, omstillingsparate og innovative. Men langt fra alle kan leve op til disse krav, og flere og flere lider af arbejdsrelateret stress.
I foredraget spørger Svend Brinkmann, hvordan vi kan indrette et arbejdsliv, der i højere grad tager højde for menneskelig mangfoldighed, og som derfor er mere meningsfyldt for flere. Der skal være plads til kreative individer, der tænker ud af boksen og forandrer verden, men også til folk med kompetencer til at vedligeholde den verden, vi lever i.
Svend Brinkmann er medredaktør på bogserien ”Arbejdslivet dilemmaer”, der sætter fokus på arbejdslivet og dets mange dilemmaer, der i hverdagen kan blive benspænd for et meningsfuldt arbejdsliv. Foredraget såvel som bogen har ikke til hensigt at pege på, hvad problemerne er og give den endegyldige sandhed til løsningen. For de svar findes ikke. I stedet ønsker Svend Brinkmann at anspore til samtaler om, hvad vi vil med det moderne arbejdsliv – og hvordan vi sammen og hver for sig kan skabe meningsfuldhed med arbejdslivet. Uagtet vores forskellige perspektiver, afhængig af branche, arbejdsplads, stilling og position, er fælles for os alle, at vi må forholde os til vores arbejdsliv som en livsopgave og et eksistentielt grundvilkår.
Børn mistrives, unge mistrives, og vi har angiveligt en ‘trivselskrise’. Undersøgelser viser, at et stort antal børn og unge har dårligt mental helbred, og endnu flere lider af alvorlig stress. Det er nu mere end hver syvende, der har en psykiatrisk diagnose som 17-årig, og denne andel ser kun ud til at vokse fremover.
Alligevel er danskerne endnu engang blandt verdens lykkeligste folk. Hvordan hænger det sammen?
Med foredraget og bogen ”Trivsel-tur-retur” (skrevet i samarbejde med Lene Tanggaard og Thomas Aastrup Rømer) vil Svend Brinkmann nuancere (mis)trivselsdebatten, og han giver sit bud på årsagerne til mistrivselskrisen, der bl.a. handler om tempo, præstationskrav og individualisering. Med udgangspunkt i viden om menneskelig dannelse og udvikling, fremlægger han også sine tanker om en løsning.
Det gælder både om at undgå en sygeliggørelse af reaktioner, der er helt forventelige; at understøtte børns og unges alment menneskelige udvikling; og at skabe gode rammer for børn med anderledes forudsætninger.
Mere end noget andet mangler det moderne menneske eftertænksomhed! Det er udgangspunktet for Svend Brinkmanns nye foredrag, der forsvarer en tankefuld livsform i en tankeløs tid.
Som mennesker har vi et potentiale til at tænke både dybt og kritisk, men det er sjældent, at der gives tid og rum til det. I det moderne accelerationssamfund skal der nemlig konstant produceres, konsumeres og optimeres, og vi bombarderes løbende med indtryk fra medierne, reklamer og sociale medier – så hvornår kan vi egentlig tænke?
Mange søger i dag mod østens tradition for meditation og mindfulness, hvor det handler om at være til stede og tænke mindre, men Svend Brinkmann udfolder i stedet mulighederne i den vestlige filosofis tradition for at tænke bedre som afgørende for et godt liv.
Foredraget baserer sig på Svend Brinkmanns nyeste bog "Tænk" (2022)!
Svend Brinkmann blev kendt i offentligheden, da han i 2014 udgav bogen
Stå fast, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens udviklingstvang. Siden fulgte "Ståsteder", der mere opbyggeligt søgte at indkredse nogle etiske og eksistentielle grundværdier, som er værd at stå fast på. I sin bog "Gå glip" – om begrænsningens kunst i en grænseløs tid fuldendes trilogien med en undersøgelse af, hvordan vi skal indrette os for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt.
Når man står fast på noget, må man nemlig gå glip af noget andet, men det er blevet svært, fordi der findes en udbredt frygt for at gå glip af noget, kaldet Fear of Missing Out (eller FOMO). Svend Brinkmann fortæller i foredraget om, hvordan mådehold og det at gå glip af noget ikke bare er en nødvendighed i en grænseløs udviklingskultur, men også er en indre del af et godt liv – både etisk, eksistentielt og psykologisk. Der er faktisk grund til at glæde sig over at ”gå glip” (Joy of Missing Out eller JOMO).
Svend Brinkmanns bog "Stå fast" blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens omsiggribende udviklingstvang og positivitet. Men bogen efterlod nogle grundlæggende spørgsmål: Hvad er værd at stå fast på i tilværelsen? Hvad har et menneske pligt til at gøre? Hvad er overhovedet et meningsfuldt liv?
Med "Ståsteder" forsøger Svend Brinkmann, at præsentere nogle svar på disse eksistentielle spørgsmål, der samtidig kan ses som en kritik af samtidens instrumentalisering, dvs. tendensen til at gøre alting til et middel til noget andet frem for at være et mål i sig selv. Med et strejftog gennem idéhistorien peger Svend Brinkmann på ti eksistentielle ståsteder, herunder værdighed, frihed, kærlighed, tilgivelse og sandhed, som er værd at stå fast på, og som bør opfattes som værdifulde i sig selv – også i vores forandringsfokuserede tid.