Håb er en gammel dyd, en følelse og grundlæggende menneskelig kvalitet: Når det kommer til at overkomme traumer og sætte mål for en lysere fremtid. Når det handler om at øge trivslen, er håbets veje, vejene at gå. At have håb føles ikke alene godt, men er også godt for os.
Håb skaber positive følelser, bedre præstation og større tilfredshed med livet. Håbefulde mennesker har en udpræget fornemmelse af, at livet er meningsfuldt og tager generelt bedre beslutninger vedrørende deres liv og helbred. Og de håbefulde har større tilbøjelighed til at række ud efter hjælp. Håb er en nødvendig ingrediens for at komme igennem hårde tider, men tilmed for at kunne nå hverdagens mål. Hvor ønsketænkning kan virke som en virkelighedsflugt, så er håbet at stå ansigt til ansigt med virkeligheden uden at miste modet.
Corona har for alvor lært os, at uforudsigelighed og foranderlighed er et grundvilkår i denne verden og i dette liv. At vi intet ved med sikkerhed. Øget søvnløshed, stress, angst, alkoholindtag, stofmisbrug, ensomhed, selvskade, depression og selvmordstanker er blandt de mange ødelæggende konsekvenser af covid-19 ifølge WHO med (mentale)helbredseffekter, vi endnu ikke kender. Men hvordan undgår I håbløshed, og hvordan bruger I håbet som værktøj til at skabe den fremtid I ønsker? For jer selv, jeres nærmeste, kollegaer, organisationer og kommende generationer?
Disse og mange andre spørgsmål relateret til håbet stilles og forsøges besvaret til dette foredrag. Her udforskes der sammen håbets gavnlige kvaliteter, og der anvises to veje og fire konkrete værktøjer til at øge håbet. Fra håb til handling til trivsel.
"Håb er lige der midt i alt det uperfekte, i frygten, angsten, i usikkerheden, at kunne række ud efter skønheden"