1,4 millioner danskere rammes hvert år af stress, angst eller depression! Og tallet stiger støt. Fravær i forbindelse med stress koster de danske arbejdspladser mindst 16,4 mia. kroner årligt.
Da Louise skulle hente sine børn i børnehaven, kunne hun pludselig ikke finde vejen derhen. Da Lars lukkede døren til sit chefkontor efter dagens femte møde, løb tårerne pludselig ned ad hans kinder, og de
blev ved i halvanden time. Og da afdelingssygeplejersken Birgitte skulle tage sin syvende vagt i træk, kunne hun pludselig ikke stå ud af sengen. Hun var lammet….
Stress er da kun noget, der rammer de svage. Den sætning hører certificereret Master Stresscoach Poul Guldborg ofte. Men er det rigtigt?
I hans foredrag ”Få styr på din stress” får du svar på:
Hvad stress er? Hvad stress kommer af? Om der findes sund stress? Hvem der typisk får stress? Hvordan man opdager, at man har stress? Hvorfor stress smitter? Og hvordan man forebygger eller slipper af med stress igen.
Poul Guldborg fortæller også om sine egne personlige erfaringer med alvorlig stress, og om hvor dyr stress er for samfundet og de danske arbejdspladser. Endelig tager han fat i nogle af de myter og fordomme, der er omkring stress. Fx at nogle arbejdsgivere ikke vil tale om stress på arbejdspladsen, fordi de fejlagtigt tror, det skaber stress hos de ansatte. I virkeligheden forholder det sig omvendt.
Poul er ikke en ”tør kiks”, der trætter sit publikum med referater af den ene phd- afhandling efter den anden. Poul møder sine tilhørere i øjenhøjde, og han lægger vægt på at hans foredrag indeholder
dokumenteret og nyttig viden, som serveres på en forståelig måde, og som tilhørerne kan bruge både arbejdspladsen og i privatlivet. Publikum bliver inddraget på den gode måde, og det hele bliver naturligvis tilsat et godt drys humor. Så foredraget kan fx sagtens holdes som en god start på dagen eller som et fyraftensarrangement.
Hvis tilhørerne til foredraget medbringer smartphones, tablet eller pc, og de har lyst til at deltage, så kan de tage en lille, vejledende, online stress-test, der indikerer hvor højt deres aktuelle stressniveau er. Det er kun den enkelte deltager selv, der kan se resultatet af testen. Testen kan også lave laves på papir i lokalet. Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål.
Foredragets varighed er 60-90 minutter. Foredraget kan med fordel følges op af en workshop/gruppearbejde, hvor man fx drøfter, hvordan organisationen/virksomheden tackler stress nu, og
hvad man evt. kan gøre fremadrettet for at forebygge og afhjælpe stress. Poul faciliterer gerne processen efter aftale med jer mod et mindre tillæg til prisen.