Peter Lautrup-Larsen tegner et personligt portræt af Ritt Bjerregaard, hvis politiske karriere han fulgte på tæt hold gennem sine 40 år som journalist på Christiansborg. I de sidste 25 år var han således med i et af Ritt Bjerregaards centrale netværk. En frokostklub med hende for bordenden med et par andre fremtrædende politiske kommentatorer og reportere, tidligere socialdemokratiske ministre og ikke mindst på skift politiske talenter, som hun forventede som kommende ledere af Socialdemokratiet. Et fortroligt netværk om aktuelle dagsordener, der forsatte også efter, hun havde forladt aktiv politik og hvor de unge kun nødtvungent sagde nej, hvis de fik en invitation til at deltage.
Med Svend Aukens ord gjorde hun enhver større sag til en folkeafstemning om hende selv. Men ikke kun det. I foredraget fortæller Peter Lautrup-Larsen om hendes syn på magt og hvordan hun så det politiske spil på Christiansborg og agerede i det, også som kvinde. Helt tilbage fra den første kaffeklub i 1971 og over de gange, hvor hun blev dømt ude, men genopstod fra de politisk døde. Statsminister blev hun aldrig, men hun var altid på hold med de nye formænd fra Svend Auken over Poul Nyrup Rasmussen til Helle Thorning- Schmidt og Mette Frederiksen. Ofte så hun deres muligheder, inden de selv turde tage dem. Eller omvendt, når deres tid var ved at løbe ud.
Ritt Bjerregaards syn på politik var dog ikke kun et spil om magt. Peter Lautrup-Larsen fortæller også om, hvordan hun med konfrontationen som våben satte gang i vigtige samfundsmæssige debatter. Med nedslag i dansk politik illustrerer han, hvorfor hendes sidste ord i tv-interviewet på TV2 med samme titel: ”Jeg håber også, I vil huske, at et sådant samfund hele tiden skal laves om for at blive bedre”, var en ledestjerne i hele hendes politiske karriere. Og hvorfor hun derfor ikke kun var beundret, men også blev nedgjort af politiske modstandere. Men aldrig ligegyldig.