Gå til primært indhold Gå til footeren

Lisbeth Zornig Andersen

Forfatter, debattør, skribent og dokumentarist

4.50 ud af 5

Topanmeldt!

Send en uforpligtende forspørgsel på Lisbeth Zornig Andersen

Eller ring

35 11 21 31

5 ud af 5

Politifolk “elsker” rigtige sager, der relaterer sig til deres hverdag, så Lisbeth kunne fastholde - tryllebandt - 70 garvede politifolk i 2 timer og 20 minutter...uden pauser...og det siger ikke så lidt. Stor tak til Lisbeth for hendes umiddelbarhed og ærlighed.

Bruno Bjerre

Rigspolitiet

Læs alle reviews

Et foredrag med Lisbeth Zornig Andersen giver jer:

  • Viden om 'supermønsterbrydere' og ikke mindst, hvad der driver dem
  • Perspektiver på den nationale problematik, om et stigende antal unge, der ender på kanten af livet
  • Historien om, hvordan Lisbeth rejse sig fra en markant livskrise ved hjælp af fokus på sin egen sundhed
Med sine populære foredrag fortæller Lisbeth Zornig Andersen gribende, ærligt og inspirerende om at få kontrol med sin krop og sit sind. Hun perspektiverer altid til sin egen fortid og egne erfaringer, så pointerne bliver til at tage og føle på. Foredragene giver indsigt i et tabubelagt emne og giver råd til, hvordan man kommer videre.
Læs den fulde profil: Lisbeth Zornig Andersen

Send en uforpligtende forspørgsel på Lisbeth Zornig Andersen

Foredrag

Lisbeth Zornig Andersen: Tigerdyrskuren – om selvværd, sundhed og livskriser

I dette foredrag tager hun deltagerne med på sin personlige rejse mod et liv i fysisk og mental balance efter en livskrise med konkurs, sygdomme og mentalt vraggods i bagagen. Væbnet med den nyeste viden om sammenhænge mellem krop og sind kommer Lisbeth med konkrete bud på, hvordan man kan mestre livet, finde glæden og overvinde modgang.

Plager vægten? Sover I ikke godt? Mangler overskuddet? Lisbeth Zornig Andersen giver konkrete bud på, hvordan man med kost, motion og tænkning kan tage kontrollen tilbage over sin trivsel og sit liv. Stikordene er at forstå éns gener, og hvordan man påvirker dem (herunder epi-genetik), betydningen af kloge tarmbakterier, veje til et antiinflammatorisk liv, hvad meditation og yoga kan gøre, og hvordan man opnår den livsforlængende søvn.

Det kan virke uoverskueligt at ændre livsstil, hvis man er presset og stresset, ude af form og i mentalt underskud, mens økonomien måske strammer. Det behøver det ikke at være. Lisbeth fortæller om sine egne simple teknikker og tilgange, der har leveret et bedre helbred, stærkere krop, psykisk overskud og større livsglæde.

Vær forberedt på nogle timer med konkrete håndholdte tips og oplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning.

Foredraget berører tre temaer: "Hvem er vi, hvad er vi formet af - og kan vi ændre vores skæbne?" "Hvordan krop og sind spiller sammen – og hvordan I kan tage kontrollen tilbage." og "Hvordan kommer I i gang?"

Slides med pointer og uddybende litteraturliste bliver udleveret til deltagerne.
Forespørg: Lisbeth Zornig Andersen Tigerdyrskuren – om selvværd, sundhed og livskriser

Lisbeth Zornig Andersen foredrag: Zornig - fra vred til voksen

Følg Lisbeth Zornig Andersens til tider ufrivillig morsomme og grænsende til groteske forsøg på at navigere i voksentilværelsen, når man står med et ben i både underklassen og middelklassen. Foredraget tager afsæt i Lisbeths bestsellerbog, ”Zornig – fra vred til voksen”, om at leve et til tider forvirrende liv som karrierekvinde, mor og hustru med en hel del unoder, gak og løjer i bagagen fra en utæmmet barndom i den sociale skyggeside af samfundet.

Hun voksede op i et hjem præget af seksuelle overgreb, vold og fattigdom, men fik alligevel en universitetsuddannelse som økonom, blev mor til fem børn, gjorde karriere i IT-branchen og blev børnerådsformand. Umiddelbart lyder det som en lykkelig fortælling. Men her fortæller Lisbeth om vrangsiden, når barndommen kaster lange skygger ind i voksenlivet, hvor skam, angst, mistillid, søvnbesvær og grænseløshed er faste følgesvende. Foredraget rummer både tragikomiske episoder, som da dele af familien bortfører en billardkø som led i en gældsinddrivelse efter at Lisbeths bror, Monkey, dør, og hvor der undervejs opstår uenighed om, hvor hans aske skal placeres, hvorfor utraditionelle metoder tages i brug.

Mere alvorligt fortæller Lisbeth blandt andet om, hvor kompliceret det kan være at begå sig på de bonede gulve i blandt andet Børnerådet og i Socialministeriet, og om hvor ofte hun falder igennem, fordi hun stadig ikke mestrer middelklassens koder til fulde. Her kommer hun også ind på, hvilke kneb, hun bruger, for at falde i med omgivelserne.

For dem, der kender Lisbeths første og meget populære foredrag baseret på bogen, ”Zornig – vrede er mit mellemnavn”, vil man blandt opleve et gensyn med Lisbeths mor, som helt frem til sin død i 2018 flirtede med alle lige fra læger til portører, og som livet igennem bevarede et godt humør og en ubændig lyst til fest. En adfærd, der var katastrofal, da hun havde små børn at tage sig af, men som de senere år mere og mere blev et underholdende indslag, når hun af og til dukkede op i Lisbeths middelklassemiljø.
Forespørg: Lisbeth Zornig Andersen Zornig - fra vred til voksen

Lisbeth Zornig Andersen foredrag: Unge på kanten

Flere og flere unge havner på kanten af samfundet. Hver femte ung er i fare for aldrig at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Som noget nyt er det også middelklassens børn, der nu snubler i livet. Hvad går galt? Hvad kan vi gøre bedre?

Stadig flere unge taber kampen om det gode liv og mister fodfæstet i livet. Nogle vender frustrationerne indad og straffer sig selv med selvskade, spiseforstyrrelser og selvmordstanker. Andre vender frustrationen udad, som pigen fra Kundby, der planlagde bomber mod skoler. Mange andre kæmper med angst, stress og rusmiddelmisbrug. Risikoen for at havne i arbejdsløshed, kriminalitet og et liv i social udenforskab vokser – også selv om man kommer fra en ressourcestærk middelklassefamilie.

Hvordan skal vi forstå udviklingen – og hvad kan vi gøre ved den? Er vi ved at masseproducere fremtidens underklasse? Har de seneste års indsatser for at støtte udsatte unge fejlet?

Lisbeth Zornig Andersen gennemgår i dette foredrag årsager til det stigende antal unge på kanten af samfundet, hvor nogle bliver hjemløse, selv om de er vokset op i mærkevaretøj, mens andre skader sig selv eller pønser på hævn. Fælles for dem er, at de mistrives og har det svært med at mestre livet. Presser vi som samfund de unge for meget? Begår vi, som statsminister Lars Løkke har sagt det, “et kollektivt svigt” overfor de unge?

Foredraget trækker på den seneste ungdomsforskning, ligesom I vil få en række anbefalinger og eksempler på best practice indsatser. I møder også nogle af de unge, det handler om, og får deres perspektiv på udfordringerne –  og bud på mulige løsninger.

Foredraget retter sig mod alle, der arbejder med og/eller interesserer sig for unge på kanten af voksenlivet og samfundet, både fagpersoner, de unge selv og ikke mindst forældre, venner og familie.
Forespørg: Lisbeth Zornig Andersen Unge på kanten

Lisbeth Zornig Andersen foredrag: Mønsterbruddets DNA - kan du ændre en skæbne?

Nogle børn er født til at blive tabere. Men bliver vindere. Ikke alene overlever de en livsfarlig barndom med druk, svigt og overgreb, de får en uddannelse og når til tops i deres profession. Vi kalder dem supermønsterbrydere – eller Underdanmarks Jægersoldater. Hvordan gør de det? Hvad er deres hemmelighed? Er de bare heldige? Eller har de en x-faktor?

Lisbeth Zornig Andersen fortæller med afsæt i 10 markante danskeres ekstreme mønsterbrud om livsstrategierne bag og hvad vi kan lære af dem, og hvordan vi kan hjælpe dagens socialt udsatte børn og unge til at bryde mønstret, og blive vindere i livet.

Foredraget tager afsæt i debatbogen ”Underdanmarks Jægersoldater”, hvor 10 markante danskere fortæller, hvordan de udviklede sig til kampmaskiner, der ikke lod sig vælte – men også, hvad det har kostet.

De 10 fightere tæller Pia Olsen Dyhr, medlem af Folketinget og formand for SF, Dennis Ceylan, professionel bokser og udtaget til OL i 2012, Lasse Einar Mortensen, sikkerhedssupervisor i Københavns Lufthavn, Kristian Ditlev Jensen, forfatter og journalist, Claus Elgaard, journalist og tidligere studievært på TV2, Karin Schwartz, OL-sølvvinder i taekwondo, Jørgen Lange Thomsen, professor i retsmedicin og statsobducent på Syddansk Universitet, Gitte Andersen, arkitekt og stifter af SIGNAL Arkitekter, Erik Nielsen, tidligere borgmester (S) i Rødovre og tidligere næstformand for KL, Mads Holger, forfatter, debattør og tidligere Folketingskandidat.

Når læren om supermønsterbrydernes hemmelighed er vigtig, hænger det ikke mindst sammen med, at færre, og ikke flere, socialt udsatte børn i dag bliver mønsterbrydere. Kravene til at bryde med en negativ social arv er ganske enkelt blevet barskere. Eller er vi som samfund blevet dårligere til at hjælpe? Hvad er det, der skal til, for at børn og unge, der ikke er vokset op med et solidt fundament, skal klare sig – og i nogle tilfælde endda præstere ekstraordinære resultater?

Kan vi sætte de bedrifter på formel, så indsigten kan indgå i enhver sammenhæng, der omfatter mennesker, der arbejder med udsatte børn? Kom, lyt, spørg – og bedøm selv.
Forespørg: Lisbeth Zornig Andersen Mønsterbruddets DNA - kan du ændre en skæbne?

Kundeanmeldelser

5 ud af 5

Politifolk “elsker” rigtige sager, der relaterer sig til deres hverdag, så Lisbeth kunne fastholde - tryllebandt - 70 garvede politifolk i 2 timer og 20 minutter...uden pauser...og det siger ikke så lidt. Stor tak til Lisbeth for hendes umiddelbarhed og ærlighed.

Rigspolitiet

Lisbeth Zornig Andersen

4 ud af 5

Vedrørende, svært og nødvendigt, men i en tone alle kunne være med i og dermed en super oplevelse for alle unge og ansatte.

Rødkilde Gymnasium

Lisbeth Zornig Andersen

5 ud af 5

Foredraget er meget relevant for både almindelige borgere og fagligt for socialpædagogisk personale. Vi vil gerne være reference, hvis det kan bruges til noget!

Sundhedsteamet Kurser og Projekter

Lisbeth Zornig Andersen

4 ud af 5

Vores medlemmer havde en fantastisk dag og fik en del at snakke om efterfølgende

Social og sundhedsassistent klubben

Lisbeth Zornig Andersen

Bedømt 4.50/5 baseret på 4 kundeanmeldelser
Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen

Zornig gik fra vred til voksen. Hør hendes historie
Lisbeth Zornig Andersen er født i Vanløse, men voksede op hos sin mor på Lolland. Her blev hun anbragt på to døgninstitutioner og kalder sig selv for børnehjemsunge. Lisbeth Zornig Andersen blev student fra Haslev Gymnasium i 1983 og senere cand.polit. fra Københavns Universitet i 1994, med speciale i spilteori. Lisbeth har siden fungeret som systemudvikler i Codan, Danske Bank og senere hos KMD, hvor hun i 2001 også blev forretningsudvikler og siden projektchef. I 2006 blev hun underdirektør og senere direktør for Specialisterne ApS, men forlod i 2009 denne stilling til fordel for sin egen konsulentvirksomhed.

I 2015 medvirkede Lisbeth Zornig Andersen i DR-dokumentaren “Min barndom i helvede”, hvor Lisbeth opsøger sin opvækst med vold, seksuelle krænkelser og svigt, og tvinges til at konfrontere sine allernærmeste. Sammen med Mikael R. Lindholm og Lotus Maria Turèll udgav Lisbeth Zornig Andersen i 2015 bogen “Underdanmarks Jægersoldater”, hvor 10 markante danskere fortæller, hvordan de vandt kampen om livet og nåede deres mål, hvad det har kostet, og hvorfor de udviklede sig til kampmaskiner, der ikke lod sig vælte.

Lisbeth Zornig Andersen foredrag er stærke og gribende, da hun evner at formidle svære budskaber på en håndterbar måde. Hun tager fat i tabubelagte emner som for eksempel livskriser og dårligt selvværd, og giver dermed publikum et sprog for at kunne tale om hårde perioder i livet.

Book et foredrag med Lisbeth, hvis I ønsker at vide mere om skyggesiderne i Danmark og nogle af de hårde kår, som børn og unge vokser op under – på trods af et samfund, der burde gribe dem.

Send en uforpligtende forspørgsel på Lisbeth Zornig Andersen

Brug for hjælp?

Telefon: 35 11 21 31

E-mail: kontakt@athenas.dk