Gå til primært indhold Gå til footeren

Flemming Rose

Forfatter, journalist og debattør

4.50 ud af 5

Topanmeldt!

Send en uforpligtende forspørgsel på Flemming Rose

Eller ring

35 11 21 31

5 ud af 5

Vi var meget tilfredse med Flemming Roses foredrag som jeg kan anbefale andre der har en interesse i at høre et mere nuanceret foredrag omkring Rusland/Ukraine krigen.

Per Svanegaard Nielsen

Fyns Politiforening

Læs alle reviews

Et foredrag med Flemming Rose giver jer:

  • Flemming er en erfaren journalist med en unik viden om Rusland og Ukraine samt international politik
  • Han dækker emner som vestens krise, ytringsfrihed i en globaliseret verden, flygtningekrisen og kultursammenstød i Europa
  • Flemming kendt for at udfordre konventionelle tænkemåder og tage fat på kontroversielle emner som Muhammed-krisen og ytringsfrihedens grænser
Flemming Rose var som kulturredaktør på Jyllandposten manden i orkanens øje, da avisen i 2005 publicerede de 12 omstridte Muhammed-tegninger. I dag er han freelance journalist, forfatter og aktiv samfundsdebattør og beretter i sine foredrag om Muhammed-krisen, ytringsfrihed samt flygtningekrisen i Europa. Som tidligere udlandsredaktør på JP og korrespondent i Moskva og Washington kan han i sine foredrag dække diverse udenrigspolitiske spørgsmål inden- og udenfor EU.
Læs den fulde profil: Flemming Rose

Send en uforpligtende forspørgsel på Flemming Rose

Foredrag

Flemming Rose foredrag: Rusland og Ukraine

I dette foredrag gør Flemming status på krigen, dens baggrund og konsekvenser på kortere og længere sigt – for Ukraine, Rusland, Europa og den øvrige verden.

Flemming har været Moskva-korrespondent for både Berlingske og Jyllands-Posten. Han dækkede Sovjetunionens opløsning for 30 år siden og er den eneste danske journalist, der har interviewet både Mikhail Gorbatjov og Boris Jeltsin og har oplevet Vladimir Putin på nærmeste hold.
Forespørg: Flemming Rose Rusland og Ukraine

Flemming Rose foredrag: Rose og den ny verdensorden

I en ny programrække på DR2 med Flemming som vært, er omdrejningspunktet vestens krise og hans møde med politikere og meningsdannere verden over.

Verden er i forandring. Storbritannien har meldt sig ud af EU, Rusland har annekteret Krim-halvøen i Ukraine, og Trump blev præsident i et af verdens mest magtfulde embeder. Men hvad er det egentlig, der sker i verden? Hvordan ser det ud fra forskellige hovedstæder og aktørers perspektiv?

I det tankevækkende og samfundsaktuelle foredrag tager Flemming afsæt i den adgang han har haft gennem de ti programmer til nogle af verdens største tænkere, og forsøger at svare på de mange spørgsmål vestens krise stiller.
Forespørg: Flemming Rose Rose og den ny verdensorden

Flemming Rose foredrag: Muhammed-krisen bag kulisserne

I 2005 trykkede Jyllands-Posten 12 tegninger af profeten Muhammed. Tre-fire måneder efter offentliggørelsen eksploderede Mellemøsten i demonstrationer, vold og boykot af Danmark. Ifølge statsminister Anders Fogh Rasmussen blev Danmark kastet ud i sin største udenrigspolitiske krise siden Anden Verdenskrig og Besættelsen, og der fulgte en årrække, hvor terrortruslen mod Danmark var blandt de alvorligste i verden.

Men hvad foregik der egentlig bag kulisserne på Jyllands-Posten, hvad var baggrunden for offentliggørelsen af tegningerne og hvorfor udviklede det sig til en international krise, og hvordan skal vi på 20 års afstand og med en nyligt vedtaget koranlov forstå, hvad der skete dengang? Det fortæller en af Muhammedkrisens hovedpersoner, Flemming Rose, om. Han var i 2005 kulturredaktør på Jyllands-Posten og den person, der tegnede avisen i den offentlige debat. Flemming Rose er også forfatter til tre bøger om forløbet.

Forespørg: Flemming Rose Muhammed-krisen bag kulisserne

Flemming Rose foredrag: Samtale om lighed, frihed og tolerance mellem Özlem Cekic og Fleming Rose

Hvad tænker I, når I hører en stemme der provokerer jer?
Én der siger noget, I finder oprørende, umoralsk, ekstremistisk, forkert eller bare dumt?
Mange tænker; ”Er der ikke nogen der lukker munden på den provokatør eller nar”.
Sådan er vi mennesker. Vi bryder os ikke at skulle lytte eller se på ting, vi hader.

Det er definitionen på intolerance. Intolerance betyder mindre frihed. Omvendt betyder større tolerance over for det vi hader, større frihed. Frihed og tolerance er ikke noget, der opstår naturligt. Det er ikke noget, vi er født med, det er noget, vi skal lære.

I denne samtale vil Özlem Cekic og Flemming Rose med udgangspunkt i deres personlige historie dele betragtninger om, hvordan vi kan leve fredeligt sammen i et samfund, hvor vi bliver mere og mere forskellige; hvor vi mener forskellige ting, hvor vi tror på forskellige ting, hvor vi har forskellige rødder og forskellige forestillinger om, hvad der er rigtigt og forkert. Hvordan kan vi lære at leve med denne mangfoldighed og samtidig bevare fundamentale demokratiske værdier og rettigheder som lighed, frihed og tolerance?

Gennem denne samtale og efterfølgende debat med salen vil deltagerne få en erfaringsbaseret forståelse af de fundamentale udfordringer, som borgere i et demokrati står over: Hvordan vi sikrer et samfund med lighed og frihed, når vi bliver mere og mere forskellige?

Özlem Cekic og Flemming Rose er forskellige. De tilhører forskellige generationer. Hun er kvinde, han er mand. Hun er troende, han er ikke-troende. De står forskellige steder politisk. De har forskellige rødder. Men de er også venner og er i færd med at opbygge en massebevægelse, Center for Dialogkaffe. Formålet er at formidle erfaringer og viden om, hvordan vi hver især og som grupper kan lære at føre en dialog og kritisk samtale på tværs af politiske, sociale, kulturelle og religiøse skel.

Hvordan håndterer man samtaler, der gør ondt og provokerer, og som mange af os måske helst havde været foruden? Skal man debattere med ekstremister og fjender af demokratiet? Hvor går grænserne for ytringsfrihed? Hvor meget af vores frihed skal vi være parat til at opgive til gengæld for sikkerhed og tryghed? Hvad skal vi stille op med sociale medier og den polarisering der foregår? Hvad betyder privatlivets fred i en digital verden, hvor vi bliver overvåget af vores telefoner døgnet rundt?
Det er nogle af de spørgsmål Özlem Cekic og Flemming vil tale om og diskutere.

Özlem Cekic er forkvinde for foreningen Brobyggerne og stifter af bevægelsen Dialogkaffe. Hun er fortaler for kritisk samtale og dialog med dem, vi er allermest uenige med. Ved hjælp af kritisk samtale kan vi ifølge Cekic bygge broer på tværs af vores forskelle og uenighed.
Flemming har siden publiceringen af Muhammedtegninger i 2005 skullet forholde sig til, hvordan man i den virkelige verden forholder sig til spørgsmål om sikkerhed og frihed: Hvor meget af sin frihed skal man være parat til at ofre for at få sikkerhed, og kan man overhovedet opstille dilemmaet på den måde?
Forespørg: Flemming Rose Samtale om lighed, frihed og tolerance mellem Özlem Cekic og Fleming Rose

Flemming Rose foredrag: Ytringsfrihed i en globaliseret verden

Vi lever i en tid, hvor alle går ind for ytringsfrihed, men samtidig har der aldrig været så meget regulering af retten til at ytre sig frit. Hvordan hænger det sammen? Digitalisering og migration har ændret vilkårene for den nationale og globale debat om ytringsfriheden og dens grænser.

I dette foredrag skitserer Flemming med udgangspunkt i sin egen erfaring, fra snesevis af debatter rundt omkring i verden nogle af de dilemmaer, man står over for, når man skal håndtere ytringsfriheden i en digital verden uden grænser og i en verden, hvor mennesker bevæger sig frem og tilbage over grænser i et omfang i et tempo, som ikke er set før i verdenshistorien.
Forespørg: Flemming Rose Ytringsfrihed i en globaliseret verden

Flemming Rose foredrag: Flygtningekrise og folkevandring til Europa

Ifølge FN har der aldrig været så mange flygtninge i verden som i dag. Samtidig er millioner af almindelige mennesker på jagt efter et bedre liv. Mange forsøger at komme til Vesten. Det betyder, at Europa er blevet stadigt mere multikulturelt og multireligiøst. Europa skal derfor håndtere kulturforskelle i et omfang, som man ikke har været vant til. Det rejser flere spørgsmål:

Vil Europa forblive Europa på trods af indvandring fra især den islamiske verden, hvor synet på individet og dets rettigheder, på forholdet mellem mand og kvinde, på religiøse og seksuelle mindretal er fundamentalt anderledes? Vil friheden overleve det multikulturelle samfund?

Var de hundredvis af overgreb på tyske, svenske, finske og østrigske kvinder nytårsaften en forsmag på de kultursammenstød Europa kan se frem til i de kommende år, og hvad bliver konsekvenserne? Er der en indre sammenhæng mellem debatten om Muhammed-tegningerne for ti år siden, og overgreb på europæiske kvinder?

Alle disse spørgsmål svarer Flemming på i et foredrag, der tager temperaturen på den europæiske flygtningekrise.
Forespørg: Flemming Rose Flygtningekrise og folkevandring til Europa

Kundeanmeldelser

5 ud af 5

Vi var meget tilfredse med Flemming Roses foredrag som jeg kan anbefale andre der har en interesse i at høre et mere nuanceret foredrag omkring Rusland/Ukraine krigen.

Fyns Politiforening

Flemming Rose

4 ud af 5

Fremragende!

Rind-Kollund Menighedsråd

Flemming Rose

Bedømt 4.50/5 baseret på 2 kundeanmeldelser

Flemming Rose

Lær mere om ytringsfrihed og flygtningevandring i Europa
Flemming Rose er forfatter og journalist. Han har en fortid som korrespondent i Moskva og Washington og har de seneste 11 år været kulturredaktør og udlandsredaktør på Jyllands-Posten. I 2017 modtog Flemming Weekendavisens litteraturpris for sin bog “De besatte”, der primært er en personlig beskrivelse af en intern kamp i JP/Politikens Hus i tiåret mellem Muhammedtegningernes offentliggørelse i 2005 og Roses afsked i 2015. I dag holder han lærerige og tankevækkende foredrag om ytringsfrihed og flygtningevandring i Europa.

For sit arbejde for ytringsfriheden har Flemming modtaget flere priser, deriblandt Milton Friedman prisen på 250.000 dollars. I 2015 modtog han i Danmark den store publicistpris og den prestigefyldte norske Fritt Ords Honnørpris. Han har været nomineret til Nobels fredspris og Cavling-prisen. Hans bestseller “Tavshedens tyranni” blev i 2010 nomineret til Weekendavisens og Berlingskes priser som årets bedste bog, og den amerikanske udgave, “Tyranny of Silence: How One Cartoon Ignited a Global Debate on the Future of Free Speech”, blev i 2014 af the Economist kåret til en af årets 10 bedste bøger.

Flemming har gennem de seneste 10 år etableret sig som en førende stemme i den internationale debat om ytringsfrihed. Hans kommentarer og analyser er blevet offentliggjort overalt i verden, bl.a. i: New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, Boston Globe, Der Spiegel og mange flere. Han har været hovedtaler i en debat om ytringsfrihed og religiøse følelser i Oxford Union, et af verdens ældste og mest prominente debatfora på Oxford University og i Ford Forum Hall i Boston.

Book Flemming Rose til jeres næste event og bliv klogere på ytringsfrihed.

Send en uforpligtende forspørgsel på Flemming Rose

Brug for hjælp?

Telefon: 35 11 21 31

E-mail: kontakt@athenas.dk