En høvding er alt det modsatte af, hvad mange ledere er i dag: lyttende, empatisk, ydmyg, opmærksom på forskellige behov og den, der holder sammen på det hele. Inspireret af ledelse i forhistoriske samfund og blandt oprindelige folk, han selv har besøgt, og antropologi om menneskets grundlæggende behov, giver Christian sit bud på, hvordan en leder bliver en, der er værd at følge – fordi han eller hun leder som en høvding. Han kalder det høvdingeledelse.
Dårlig ledelse er den største udfordring i danskernes arbejdsliv. Historier om mobning, magtmisbrug, mistrivsel, krænkelser og tyrannisk adfærd står i kø. For at vende skuden skal lederen blive mere modig og bruge sin magt med respekt for fællesskabet og for tidens nye krav om diversitet, tryghed og tillid. Skabe en bedre arbejdskultur, ved at nedbryde de gamle hierarkier.
Både medarbejdere og ledere skal være med. For som medarbejder har man selv et ansvar for at skabe den arbejdsplads, man drømmer om. Man må selv være medskaber af de bedste rammer for indflydelse og forandringer. Det handler om, at lederen skal lede ud fra idealet om opbakning fra et fællesskab der trives og finder arbejdsglæde i at gøre en indsats for hinanden og det fælles formål. Magt og opbakning er ikke noget man tager eller kræver fra andre, det er noget, man gør sig fortjent til. Gennem værdier som generøsitet, empati, rummelighed, inspiration og ydmyghed sætter lederen et godt eksempel for andre. Det smitter nemlig af på flokken og skaber dynamiske fællesskaber. Det er evner, som alle kan opdyrke og lære som et mindset for lederskab. Det er en visdom om ledelse der har tusindvis af år på bagen, men som moderne mennesker og organisationer har glemt.
Foredraget er baseret på bogen ”Gid, min chef var høvding”, som Christian har skrevet sammen med antropolog og debattør Dennis Nørmark. En bog der markerer en revolution i måden, vi tænker ledelse og magt på. En leder skal altid være underlagt fællesskabets bedste og ikke omvendt.