Bo Lidegaard var ansvarshavende chefredaktør for Politiken 2011-16 og skriver ugentlige klummer i avisen. Før det, var han i seks år departementsråd i Statsministeriet, som chef for det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område, siden som leder af forberedelsen til klimatopmødet i København i 2009.
Bo kom til Statsministeriet fra Udenrigsministeriet, hvor han arbejdede i 1984-2005. I den periode var Bo Lidegaard blandt andet udsendt til Geneve og Paris. Som kontorchef for Mellemøsten, Nordafrika og Latinamerika i 2003-05 fik han indgående kendskab til Danmarks engagementer i Afghanistan og Irak, lige som han var med til at udvikle “Det arabiske initiativ”.
Sideløbende med arbejdet som chefredaktør og diplomat, har Bo udgivet ti bøger, der kredser om Danmarks nyere historie og udviklingen af det moderne velfærdssamfund. Disputatsen “I kongens navn – Henrik Kaufmann i dansk diplomati 1919-58” blev en uventet bestseller, som indbragte ham Amalienborg-medaljen, Ebbe Muncks Hæderspris og The Rescue Award. Siden er Bo især kendt for sin storsælgende biografi over Jens Otto Krag, for ”Kampen om Danmark 1933-45”, der sætter kritisk lys på tiden op til og under Danmarks besættelse, samt for sin ”En fortælling om Danmarks historie i det 20. århundrede”, der er blevet en klassiker. Senest har Bo Lidegaard udgivet ”Landsmænd” om de danske jøders flugt i 1943 og ”Redningsmænd” om De hvide busser, der reddede omkring 20.000 fanger ud fra de tyske kz-lejre. “Landsmænd” er udkommet i 12 lande, og “Redningsmænd” er under international udgivelse.
Bo er ekspert i sikkerhedspolitik og udviklingen i det tyvende århundrede. Book ham til jeres næste event, og bliv klogere på historien som berører os alle.