Et traume kan opstå som følge af en voldsom hændelse, kriser, tab eller langvarig stress, og det kan påvirke den mentale sundhed og trivsel i lang tid. Men hvordan forstår man egentlig traumer, og hvad kan der gøres for at hele dem? Med et foredrag om traumer får I indsigt i de psykologiske mekanismer, der ligger bag traumer, og hvordan man kan arbejde med helingsprocessen.
Foredragsholdere med baggrund i psykologi, socialt arbejde, terapi og mental sundhed deler deres viden og erfaringer med at forstå og bearbejde traumer. De forklarer, hvordan traumer påvirker hjernen, kroppen og adfærden, og hvordan forskellige typer af traumer – såsom barndomstraumer, PTSD og choktraumer – kan bearbejdes gennem terapiformer som EMDR, narrativ terapi og kognitiv adfærdsterapi.
Foredragene kan målrettes pædagoger, lærere, sundhedsprofessionelle, pårørende og ledere, der ønsker at skabe et trygt miljø for mennesker med traumer. I får indsigt i, hvordan man genkender tegn på traumer, og hvordan man bedst støtter mennesker i deres helingsproces. Desuden kan foredragene sætte fokus på, hvordan arbejdspladser og skoler kan styrke den mentale sundhed og skabe en inkluderende kultur, hvor alle føler sig set og hørt.
Book et foredrag om traumer og få konkrete værktøjer til at forstå, bearbejde og hele traumer. Foredragsholdere med stor erfaring inden for psykologi og mental sundhed giver jer metoder til at fremme trivsel og skabe en tryg kultur, der tager højde for de udfordringer, som traumer kan medføre. Få indsigt i, hvordan traumer kan bearbejdes, og hvordan I kan støtte jeres kolleger, elever eller medarbejdere i deres helingsproces.