Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Dennis Nørmark

Hvornår fik vi så travlt med at lave ingenting?

Dennis Nørmark

Dennis Nørmark

Forfatter og antropolog

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Medarbejderne i vores department var rigtig begejstrede - Dennis Nørmark gjorde det blændende, underholdende og nærværende.

Sihz Lund-Hansen - Novo Nordisk Se alle referencer

Et foredrag med Dennis Nørmark giver jer:

  • Indsigt i pseudoarbejde: Provokerende og øjenåbnende indsigt i de arbejdsopgaver, vi spilder hinandens tid med
  • Hvad er danskernes tendenser, og hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud?
  • Viden om kulturforståelse og samfundsmæssige spørgsmål
Uforpligtende forespørgsel på Dennis Nørmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Dennis

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Dennis Nørmark er en kendt antropolog, forfatter, facilitator og foredragsholder. Han er kendt som en dygtig videnskabsformidler, som er hyppigt medvirkende i både radio og tv. Han er en åbenmundet, men præcis, analytiker af samfundsmæssige, politiske og kulturelle spørgsmål. Dennis holder foredrag og workshops i både det private -og offentlige erhvervsliv.

Et foredrag med Dennis Nørmark giver jer:

  • Indsigt i pseudoarbejde: Provokerende og øjenåbnende indsigt i de arbejdsopgaver, vi spilder hinandens tid med
  • Hvad er danskernes tendenser, og hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud?
  • Viden om kulturforståelse og samfundsmæssige spørgsmål

Fremtidens arbejdsmarked, pseudoarbejde, tendenser og kultur

Dennis er en velkendt og erfaren foredragsholder, der er forfatter til den meget roste bestseller ”Pseudoarbejde – hvornår fik vi travlt med at lave ingenting?”. Bogen har for alvor sat indholdet i vores arbejde til debat.

Dennis har medvirket i talrige programmer i både radio og tv, blandt andet har han haft fast plads i flere forskellige radio- og tv-formater. Han er kendt som en analytisk skarp observatør af mange forskellige samfundsforhold. Dennis Nørmark har igennem en årrække, arbejdet som konsulent og keynote-speaker i erhvervslivet, med et skarpt blik på at rådgive topledere om særligt kulturforskelle i forretningslivet.

Derudover arbejder Dennis med ledelse i flere forskellige organisationer, herunder Danmarks Radio, hvor han er næstformand for bestyrelsen i Danmarks største medievirksomhed. Desuden er han medlem af “Tænketanken Fremtidens Arbejdsliv”.

Book Dennis Nørmark til jeres næste event, og bliv klogere på fremtidens arbejdsmarked, pseudoarbejde, tendenser og kultur.

Se foredrag med Dennis Nørmark
Dennis Nørmark foredrag

Gid min chef var høvding - sådan får vi de ledere, vi fortjener

En høvding er alt det modsatte af, hvad mange ledere er i dag: lyttende, empatisk, opmærksom på forskellige behov og den, der holder sammen på det hele. Inspireret af ledelse i forhistoriske samfund giver Dennis Nørmark i foredraget sit bud på, hvordan en leder bliver en, der er værd at følge som en høvding.

Dårlig ledelse er den største udfordring i danskernes arbejdsliv. Historier om mobning, magtmisbrug, mistrivsel, krænkelser og tyrannisk adfærd står i kø. Ledere lader stå til og tillader en kaotisk eller utryg arbejdskultur, eller de skaber den selv. For at vende skuden skal lederen blive mere modig og bruge sin magt med respekt for fællesskabet.

Både medarbejdere og ledere skal være med. For som medarbejder har man selv et ansvar for at skabe den arbejdsplads, man drømmer om. Man må selv sige fra, når chefen skaber et uudholdeligt arbejdsmiljø, og være medskaber af de bedste rammer for indflydelse og forandringer. Det handler om, at ledere i virkeligheden skal vælges af deres ansatte. Måske helt konkret. Magt er noget, man gør sig fortjent til. Det er ikke noget, man tager. Det er en visdom om ledelse der har tusindvis af år på bagen men som det moderne menneske har glemt.

Foredraget er baseret på bogen ”Gid min chef var høvding”, som Dennis Nørmark har skrevet sammen med antropolog Christian Groes. En bog der markerer en revolution i måden, vi tænker om ledelse og magt på. En leder skal altid være til for fællesskabets bedste og ikke omvendt.

Dennis Nørmark foredrag

Ufrihedens pris – hvordan vi lærte at tro, at vi ingenting kan?

I dette foredrag argumenterer Dennis, for, hvordan mange virksomheder og organisationer misser et enormt uudnyttet potentiale, i den frihed og selvbestemmelse deres medarbejdere og ledere aktuelt ikke har. Alt for længe har vi i Danmark primært ledet ud fra en overbevisning om, at vi ved at give folk mere frihed og fjerne regler og systemer fra dem, risikerer vi at gøre verden mindre tryg, mindre effektiv, øge antallet af fejl og ultimativt mindre produktive. Vi leder ud fra en tro på, at friheden er noget vi må ofre i takt med at verden bliver mere kompliceret. Ud fra denne overbevisning har vi indrettet samfundet og vores organisationer således, at friheden og selvbestemmelsen er blevet gradvist mindre.

Men vi har fået vendt tingene på hovedet: Frihed er ikke dyrt. Til gengæld er den ufrihed vi pådutter hinanden en skjult omkostning vi sjældent medregner. I foredraget giver Dennis sine anvisninger på, hvordan vi overskueligt kan få raskmeldt de dysfunktionelle organisationer, så tidens mange ulykkelige og stressede ansatte, via distribueret ledelse og selvorganisering, igen kan opleve ægte arbejdsglæde og ledelse der nytter.

  • Hvordan frihed i arbejdet kan skabe både mere produktivitet og mere motivation
  • Hvordan vi går fra skadelige hierarkier og til nyttig og naturlig autoritet
  • Ophøjelse af selvorganiseringen – mennesker i fællesskab, kan gøre utrolige ting
  • Hvordan ledelsen kan koncentrerer sig om det der faktisk efterspørges: Ikke mere stress over arbejdsopgaver, der slet ikke bør ligge på deres bord, men i stedet hos medarbejderne

Foredraget er med afsæt i Dennis’ bog, “Ufrihedens pris”. Bogen viser både nogle inspirerende cases fra den preussiske hær, primitive jæger-samler samfund og helt frem til moderne selvledende organisationer. Pointen er at over århundrederne er en nyttig lære omkring frihed, og selvbestemmelse gået tabt i et alt for ensidigt fokus på ledelse der skader medarbejdernes performance og overbebyrder deres ledere.

Dennis Nørmark foredrag

Pseudoarbejde

Aldrig har vi haft flere effektiviseringer og digitale løsninger, der burde frisætte mere tid til kerneopgaven, og aldrig har vi brugt vores tid på flere overflødige ting. I hvert fald ifølge Dennis, der sammen med filosoffen Anders Fogh Jensen har udgivet debatbogen ”Pseudoarbejde – hvordan vi fik travlt med at lave ingenting”, der øjeblikkeligt strøg til tops på bestsellerlisten.

Igennem foredraget stiller Dennis skarpt på alle de overflødige opgaver, vi fylder arbejdstiden med. Alle de møder, rapporteringer, e-mails, registreringer, PowerPoint præsentationer, målinger, policies og andre selvopfundne arbejdsopgaver, der forhindrer os i at skabe værdi, innovere og først og fremmest skabe en meningsfuld arbejdsdag. Et problem, der plager det private erhvervsliv mindst lige så meget som det offentlige.

I foredraget vil Dennis fortælle om, hvad pseudoarbejde er, hvor udbredt det er og hvordan det kunne gå så galt. Foredraget er en provokerende og øjenåbnende indsigt i de arbejdsopgaver, vi spilder hinandens tid med, og de simple ændringer medarbejdere og ledere kan implementere, for at trække tæppet væk under administrative overflødigheder og vrangforestillinger om, hvad der faktisk er vigtigt.

Vi har alle travlt, men hvad har vi egentlig travlt med?

Dennis Nørmark foredrag

Fremtidens Arbejdsliv - sådan vinder I konkurrencen om arbejdskraften

I disse år rykker de tektoniske plader under vores arbejdsliv for alvor rundt. Corona-pandemien var det største naturlige eksperiment med vores arbejdsmarked i nyere tid, og det efterlod nye erfaringer og blivende forandringer. Men mere er på vej, og fastholdelse og motivation af medarbejdere afhænger af, at nye ønsker om frihed, mening og fleksibilitet, samt at en anden form for ledelse bliver imødekommet.

Med udgangspunkt i danske og internationale undersøgelser kommer vi rundt i de overraskende forandringer der sker i øjeblikket og hvilke krav det det stiller til arbejdspladserne. Hvad er “quiet quitting”, skal vi helt lukke storrumskontoret og er der overhovedet brug for ledere i fremtiden?

Dennis Nørmark foredrag

Hvor mærkelige er danskerne?

Vi synes ikke selv, at vi er særligt specielle her i Danmark, men det er ikke, hvad andre mener om os. Faktisk har vi som danskere i høj grad brug for at blive bekendt med vores egne blinde vinkler: For hvad er det ved vores egen adfærd, som er anderledes, udfordrende og i hvert fald underligt for dem, der ser på os udefra? Noget kunne nemlig tyde på, at vi på mange områder er ret anderledes fra resten af verden.

I dette foredrag får I et underholdende og informativt indblik i, hvad det er, danskerne skal være opmærksomme på i kulturmødet med andre. Hvad er særligt for denne lille stamme, og hvordan påvirker det den måde, vi mødes på arbejdspladsen, privat og i den daglige kontakt med os. Få en øjenåbnende adgang til, hvordan andre ser os, og udlændinge vil endelig få bekræftet, hvad de har vidst hele tiden og ikke mindst få forklaret, hvorfor danskerne er så underlige.

Dennis Nørmark foredrag

Kulturforståelse for stenalderhjerner

Det er krævende at møde folk fra andre kulturer. Ofte går det galt, og man står tilbage med misforståelser, frustrationer og spildte chancer efter sit ”kulturmøde”. I dette foredrag fortæller Dennis om, hvad der sker, når vi møder andre kulturer, og hvad vi kan gøre for at forstå hinanden bedre og skabe de optimale rammer for samarbejde over kulturforskellen. Vores hjerner er bygget til en virkelighed med folk, der ligner os selv, men nutiden kræver af os, at vi forstår, hvor mennesker er forskellige her i verden, forbereder os på denne forskel, og handler ”kulturelt intelligent” i forhold til den. Foredraget er en bred introduktion til disse forskelle, og hvordan vi bygger bro imellem dem.

For én ting er sikkert. Verden bliver ikke mindre global men mere, så det er på høje tid at optimere fortidens hjerner til nutidens virkelighed.

Dennis Nørmark foredrag

Workshop: Pseudoarbejde - Definér det, spot det og eliminer det

Begrebet ‘pseudoarbejde’ har ramt Danmark klokkerent. Både som privatpersoner og ansatte mærker vi, at der er noget om det, forfatterne bag bogen af samme navn pointerer. Deres udsagn, ”Hvornår fik vi travlt med at lave ingenting?”, er potentielt en overdrivelse, men få er i tvivl om, at dele af de rutiner og opgaver de selv eller kolleger har, formentligt ikke giver nogen direkte værdi og mening, hverken for dem, der udfører arbejdet eller den organisation, som de er en del af.

Men er der pseudoarbejde i jeres organisation? Hvordan vil I definere det? Hvordan vil I spotte det? Og hvordan vil I eliminere den del af pseudoarbejdet, som I ønsker at komme til livs?

I sine workshops om pseudoarbejde, gør Dennis rede for begrebet og introducerer en simpel oversigt til at spotte og definere pseudoarbejde i jeres organisation. Sammen med Dennis definerer I udfordringerne hos jer og finder ud af, hvor i jeres organisation pseudoarbejdet findes. Dernæst sættes der fokus på konkrete tilfælde, og I får inspiration og værktøjer til at komme pseudoarbejdet til livs. Dennis udfordrer jer, og I får mulighed for at udfordre ham.

Påstanden er klar. Stort set alle organisationer har pseudoarbejde, og de fleste medarbejdere og ledere kan finde pseudoarbejde i deres arbejde. Alle private virksomheder kan gøre noget ved det her og nu – mens en del offentlige instanser lider under politiske beslutninger, der delvist stiller lovkrav om indsatser, der må karakteriseres som pseudoarbejde. Her vil den enkelte medarbejder til tider skulle begå civil ulydighed, hvis de selv skal bidrage til at komme pseudoarbejdet til livs.

Målet med dagen er bl.a., at alle deltagerne får defineret minimum én ting, de ikke længere gør efter workshoppen. Et projekt, en opgave eller en rutine, der skrinlægges, selvom den var vedtaget. Dagen byder på cases og konkrete indsigter og værktøjer – f.eks. at opsætte simplicity regler, der betyder, at vi aldrig implementerer en ny SOP, uden at fjerne 2 andre. Dennis’ ambition med dagen er også, at alle forstår, hvad de konkret kan gøre for at frasige sig pseudoarbejde, når man godt ved, at den indsats, man bliver bedt om, er tåbelig.

Dennis Nørmark Video

Gid min chef var høvding

Se foredrag med Dennis Nørmark

Referencer

Rigtig godt foredrag med mange gode indsigter

Peter Melvig

Lederne

Dennis var god til at tilrette sine oplæg og inddrage de processer, som vi havde planlagt

Torben Folke Månsson

Finansforbundet

Det var spot on. Vi har kun modtaget positiv feedback på foredraget fra tilhørerne.

Anette Falk Bøgebjerg

Energinet.dk

Det var rigtig fint med godt perspektiv på os og vores organisation, og den måde vi arbejder på. Det har givet rigtig meget stof til eftertanke - og pseudoarbejde er blevet nævnt mere end én gang siden ifm. opgaveløsningen.

Mia Andersen

Erhvervsstyrelsen

Dennis gør det bragende godt, og vi har ham i tankerne i 2020.

Katharina Antonsen

HK Kommunal, Nordjylland

Medarbejderne i vores department var rigtig begejstrede - Dennis Nørmark gjorde det blændende, underholdende og nærværende.

Sihz Lund-Hansen

Novo Nordisk

Meget tilfreds med foredraget.

Martin Hybel Havelykke

Udenrigsministeriet

Dennis' foredrag var professionelt og underholdende/interessant. Præcis som forventet.

Anders Søgaard

7N A/S

Perfekt

Hans Lassen Christensen

Lederne Nordsjælland

Dennis ramte målgruppen perfekt, så det var et godt arrangement. Derudover taler han et perfekt engelsk, hvilket jo ikke var givet på forhånd.

Marianne Iversen

Aarhus Universitet, Institut for Datalogi

Fantastisk interessant emne leveret på inspirerende vis af en engageret oplægsholder.

Lasse Bonde-Jensen

Københavns Kommune

Dennis var yderst velforberedt og behagelig oplægsholder som også var god til at tage drøftelsen og spørgsmål fra deltagere:-) Alt i alt en god oplevelse, og tankevækkende oplæg!

Monica Terkelsen

Region Nordjylland

Dennis Nørmark var veloplagt, til stede og vedkommende. Han formåede til fulde at holde alle deltageres opmærksomhed og interesse og leverede et sammenhængende og tankevækkende oplæg.

Simon Hansen

Dansk Mode & Textil

Dennis Nørmark mødte veloplagt, velforberedt og præcis 'to the point' af det oplæg, han og jeg havde drøftet.

Lis Villum Sørensen

Roskilde Lærerforening

Det var rigtig fint og vores kolleger var glade for oplægget

Stina Brun

Per Aarsleff A/S, Statens Naturhistoriske Museum

Dennis levererede et meget underholdende foredrag, der blev talt meget om i pauserne og vi fik meget positiv tilbagemelding på hans indsigter på danskere i samvær med andre.

Dorte Madsen

NTI

Pseudoarbejde

I ”Pseudoarbejde” kommer bogens forfattere fra hver deres politiske fløj, men bogen er ikke et møde på midten.

”Pseudoarbejde” er en bog, der gør op med en gammeldags måde at tænke arbejde på, og bogen er et bud på, hvad enhver kan gøre som arbejdstager, leder, og hvad vi kan gøre som samfund. For det er på tide at tænke og handle anderledes, hvis ikke vi skal blive til grin over for både vores fremtid og vores fortid og begå århundredets største dumhed. Men det kræver et opgør med et af vor tids største tabuer: Pseudoarbejdet.

Ufrihedens pris

“Ufrihedens pris” er Dennis Nørmarks tankevækkende analyse af vores tab af frihed.

Aldrig før er vi blevet så styret, reguleret og administreret som i dag. Samfundet og statens tætte greb gør os usikre, famlende og modløse. Men hvordan er det nået så vidt? Hvordan lærte vi at tro, at vi ingenting kan? Det undersøger Dennis Nørmark med perspektiv og vid i “Ufrihedens pris”, der også sætter fokus på, hvordan vi kan blive frie, ansvarlige og moralske mennesker i gode fællesskaber.

Tilbage til arbejdet

“Tilbage til arbejdet” er antropolog Dennis Nørmarks fortsættelse af bogen ”Pseudoarbejde”, som han skrev med filosof Anders Fogh Jensen i 2018.

Hvor ”Pseudoarbejde” analyserede de problemer, der er ved pseudoarbejde, er “Tilbage til arbejdet” mere praktisk orienteret. Her giver Dennis Nørmark sit bud på konkrete løsninger, der kan forhindre det overflødige arbejde i at overtage arbejdsdagen, både fra lederen og medarbejderens perspektiv. “Tilbage til arbejdet” er samtidig en påmindelse om, at organisationer ikke behøver at være indviklede og komplekse organer, der udvikler sig kraftigt fra år til år, men sagtens kan organiseres og ledes på simpel vis.

Med “Tilbage til arbejdet” giver Dennis Nørmark læseren værktøjer til at spotte og udrydde overflødigt pseudoarbejde, der kan gavne både virksomhedens effektivitet, men også give medarbejderen mulighed for at tage kontrol over de arbejdsopgaver, der i sidste ende gavner hverken virksomheden eller medarbejderen.

Gid min chef var høvding: Sådan får vi de ledere, vi fortjener

En høvding er alt det modsatte af, hvad mange ledere er i dag: lyttende, empatisk, opmærksom på forskellige behov og den, der holder sammen på det hele. Antropologerne Christian Groes og Dennis Nørmark giver deres bud på, hvordan en leder bliver en, der er værd at følge som en høvding.

Dårlig ledelse er den største udfordring i danskernes arbejdsliv. Historier om mobning, magtmisbrug, mistrivsel, krænkelser og tyrannisk adfærd står i kø. Ledere lader stå til og tillader en kaotisk eller utryg arbejdskultur, eller de skaber den selv.

For at vende skuden skal lederen blive mere modig og bruge sin magt med respekt for fællesskabet. Hun skal – lige som en høvding – være et forbillede og kunne indgyde både tryghed og begejstring.

Både medarbejdere og ledere skal være med. For som medarbejder har man selv et ansvar for at skabe den arbejdsplads, man drømmer om. Man må selv sige fra, når chefen skaber et uudholdeligt arbejdsmiljø, og være medskaber af de bedste rammer for indflydelse og forandringer. Det handler om, at ledere i virkeligheden skal vælges af deres ansatte. Måske helt konkret. Magt er noget, man gør sig fortjent til. Det er ikke noget, man tager.

Bogen markerer en revolution i måden, vi tænker om ledelse og magt på – i organisationer, virksomheder, politik og foreninger. En leder skal altid være til for fællesskabets bedste og ikke omvendt.

Uforpligtende forespørgsel på Dennis Nørmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Dennis Nørmark
Dennis Nørmark

5 ud af 5 stjerner

Medarbejderne i vores department var rigtig begejstrede - Dennis Nørmark gjorde det blændende, underholdende og nærværende.

Sihz Lund-Hansen - Novo Nordisk Se alle referencer

Foredragsemner med Dennis Nørmark