Gå til primært indhold Gå til footeren

Tre bøger, som alle, der arbejder med integration, bør læse

Tre bøger alle som arbejder med integration bør læse

Hvordan bygger vi bro i stedet for at skabe afstand? Indvandring og integration har været et af samfundets mest debatterede emner de sidste mange år, og udfordringerne bliver ikke mindre. Men hvordan løser vi tingene bedst? Afstanden mellem etniske danskere og tilflyttere? Hvordan sænker vi kriminaliteten? Hvordan integrerer og inkluderer vi bedst indvandrere og efterkommere i det danske samfund, så de får de rette forudsætninger for at lykkedes, komme i arbejde og blive en del af Danmark?

Debatten har til tider været ensidig, uanset politiske overbevisninger, og det er her, at litteraturen kan noget. Den skaber empati og giver os mulighed for at forstå andre mennesker, uanset religion eller nationalitet. Vi har derfor samlet tre meget stærke bøger, som alle der arbejder med integration til daglig bør læse. 

 

Özlem Cekic - Fra Føtex til Folketinget

Özlem Cekic er tidl. politiker, brobygger og debattør. I sin selvbiografi ”Fra Føtex til Folketinget” fortæller Özlem om at komme fra en arbejderfamilie og ende i magtens centrum. Özlem ser muligheder i den direkte dialog, og med sit brobygger-motto kommer hun med masser af idéer til, hvordan skoler, kommuner og virksomheder, kan bygge bro mellem befolkningsgrupper og skabe flere mønsterbrydere.

 

Abdel Aziz Mahmoud - Hvor taler du flot dansk

Abdel Aziz Mahmoud er journalist, tv-vært og forfatter. I sin bog ‘Hvor taler du flot dansk!’ tager Abdel afsæt i sin families kamp for at lykkes i Danmark. Om hverdagen og om dem, der gik en ekstra mil for Abdels familie:  Naboer, lærere, arbejdsgivere. Integration handler om mennesker og om den lille vilje hver dag, den har alt for længe været holdt i et jerngreb af politikere og debattører, som ikke evner andet end polarisering og pegen fingre. Bogen såvel som Abdels foredrag tilbyder et andet svar. Vi kan i øvrigt også anbefale bogen “Fra Libanon til Lærkevej – Samtaler vi aldrig har haft” (2018), hvor Abdel sammen med sin mor Souad Taha fortæller om familiens historie.

 

Geeti Amiri - Glansbilleder

Geeti Amiri er forfatter, debattør, mønsterbryder, systemkritiker og en markant meningsdanner. I den anmelderroste selvbiografi Glansbilleder beskrives hendes familieforhold og opvækst som flygtning i først Indien og siden Danmark og den behandler temaer som frihedsberøvelse, storebroderens vold og Geetis tvangsfjernelse fra hjemmet, ophold på krisecenter og om splittelsen mellem dansk og afghansk kultur.