Om du vil forebygge stress eller lære dig selv bedre at kende, så har vi en håndfuld bud på foredrag fra uddannede psykologer, der er eksperter i hver deres gren af faget. En undersøgelse fra Momentum viser, at psykiske diagnoser blandt voksne over 18 år er steget med 22% fra 2013 til 2018. Mental sundhed er blevet et fremtrædende emne - især på arbejdspladser, men også blandt unge under 18 år, der ligeledes har set en voldsom stigning i psykiske diagnoser over samme tidsperiode, som ifølge undersøgelsen ligger på 27%.
Vores foredragsholdere kan både oplyse om mental sundhed såvel som klæde jer på til at forebygge psykiske diagnoser som stress, angst og lignende. Hvis uheldet er ude, og arbejdspladsen allerede er ramt af problemer blandt en eller flere medarbejdere, kan foredragene hjælpe jer med at takle udfordringen på den bedste måde for alle parter, hvad enten man er kollega, leder eller selv går igennem problemer, der ikke kan ses på ydersiden.
Svend Brinkmann
Professor i psykologi og samfundsdebattør Svend Brinkmann er især kendt for sine bøger hvor han gør op med tidens tendenser. Han fik sit gennembrud med bogen “Stå Fast” i 2014, der gør op med hvad han ser som tidens (selv)udviklingstyranni. Brinkmann har siden da udgivet flere bøger og har medvirket i radioprogrammer for DR, hvor han også har sin egen podcast.
Stå fast: Et opgør med tidens udviklingstvang
I dette foredrag gør Brinkmann op med en tendens, han identificerer som “udviklingstvang” - kravet til konstant udvikling i alle livets sfærer - om det er fagligt, personligt eller f. eks. drejer sig om at få brugt sit medlemskort til fitness-centeret. Brinkmann spørger, om vi har nået grænsen og introducerer et alternativ baseret på sindsro, værdighed og pligt, så vi i stedet kan lære at stå fast.
Gå glip
Når man står fast på noget, må man gå glip af noget andet, men det kan være svært, når man lider af FOMO eller “fear of missing out”. I dette foredrag fortæller Brinkmann, at “missing out” er nødvendigt for at føre et godt indre liv i et samfund, der lægger stor vægt på selvudvikling. Han introducerer JOMO eller “joy of missing out” som alternativ og argumenterer for vigtigheden af at gå glip i stedet for at være med.
Pernille Rasmussen
Pernille Rasmussen er erhvervspsykolog og stressekspert med 15 års erfaring i at hjælpe med både stress og trivsel på arbejdspladser. Hun har holdt over 600 foredrag og hjulpet hundredvis af mennesker med stressrelaterede udfordringer, og hun holder en lang række forskellige foredrag om emnet.
Styrk din psykiske robusthed og forebyg stress
Ligesom Brinkmann tager Pernille udgangspunkt i tidens krav til individuel omstillingsparathed. Psykisk robusthed er blevet det nye sort, fordi det kan klæde os på til at håndtere forandringer og pres i en tid, hvor samfundet er betonet af Brinkmanns såkaldte “udviklingstvang”.
Bedre balance mellem arbejde og fritid
I dette foredrag dykker Pernille ned i konsekvenserne af at prioritere sit arbejde for højt i forhold til sin fritid og familie. Hun introducerer en række redskaber, der kan hjælpe med at skabe bedre balance mellem arbejde og fritid for at undgå stress og øge arbejdsglæden uden at gå på kompromis med de vigtige mennesker omkring os i livet.
Frans Ørsted Andersen
Frans Ørsted Andersen er landets førende flow-forsker. Han har udgivet bøger om emnet og holder foredrag om, hvordan flow kan være med til at komme nogle af de mest fremtrædende mentale sundheds-udfordringer tid til livs. Frans har været med til at skabe en masteruddannelse i positiv psykologi på Århus Universitet og sidder med i en lang liste af komitéer, følgegrupper og advisory boards.
Flow
Flow er en tilstand, som er karakteriseret ved, at man er opslugt af en igangværende aktivitet med både energi, kreativitet og fokus. Frans deler sin viden om konceptet, så publikum kan lære at forebygge udfordringer med mental sundhed som for eksempel stress og på den anden side kultivere personlig udvikling, kreativitet og trivsel i det hele taget, både derhjemme og på arbejdspladsen.
Robusthed
Frans beskæftiger sig også med mental robusthed. Undersøgelser viser, at flere og flere folk i alle aldre døjer med negative psykiske tilstande. I dette foredrag præsenterer han konkrete løsninger, der kan tages i brug både på individuelt og kollektivt niveau, så vi kan opbygge en mental robusthed og blive bedre til at stå imod, når vi for eksempel bliver konfronteret med følelser af angst eller stress.
Vi har også mange andre foredragsholdere, der beskæftiger sig med mental sundhed. Se mere på dette link.