Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Blog

Når man føler man lykkes

Tilbage til blog

14. maj 2024

Jeg havde lige her til morgen 12. maj sagt til min mand: Bare nu vore børn ikke sender en morsdag buket. Knap havde jeg sagt det, før der tikkede et uhyre, fint håndskrevet brev ind på min mail. Brevet var fyldt med små sirlige tegninger og den dejligste tekst. Faktisk måtte jeg læse brevet rørt, gennem tårer der trillede ned af mine kinder.

Det er en helt overvældende følelse, at føle man er lykkes som mor. Det er en af de få opgaver i livet, der ikke følger en manual til. Min moderfølelse var svulmende stor helt fra den første gråd – og her mange, mange år senere, er jeg stadig MOR med stort M.

Jeg fik hele min egen barndom op på “lystavlen” –  da jeg læste det fine brev fra vores datter. Fik jeg selv sagt nok TAK til mine forældre. Specielt min mor, jeg mistede i efteråret. Fik jeg vist min store taknemmelighed. Jeg tror det. Jeg føler i al fald, dybt i mit hjerte, en stor glæde og inderlig taknemmelighed, for de vuggegaver jeg har fået med i livet. De værdisæt mine forældre gav mig. Udover de ti bud og mit fadervor – Vi boede i en lille by Aulum. Her var kirken omdrejningspunktet dengang. Men også næstekærligheden, hensynet og omsorgen for hinandens ve og vel spillede en stor rolle.

Jeg er opvokset med en sætning fra min mor der hed: “Hvis vi har, har alle.” Underforstået vi deler med andre. Min mors moralske kompas var i min optik så ren og fin. Jeg har forsøgt at tage det hele ind, omend jeg indimellem har “snublet” og ikke helt har levet, efter mine forældres flotte værdisæt. Jeg gik over for rødt, kørte på udboret knallert og andre mindre pæne ting. Alt nåede jeg vist at få tilgivelse for.

I al fald har jeg senere i livet skrevet bøger om opførsel på alle planer. Bl.a.bogen “Respekt” og flere andre er det blevet til undervejs. Den sidste bog “TAKT OG TONE en gammmel kone” en børnebog, der længe har været undervejs. Fordi jeg skønnede der var plads til forbedringer,  i selv de bedste børnefamilier.

Men lige idag og efter det vidunderlige, varme brev fra vores datter til mig. Ja så må jeg rørt bøje mig i støvet og sige taknemmelig tak til mine forældre. Det brev har nemlig givet mig en varm følelse af noget ganske værdifuldt. Jeg føler jeg er lykkes som mor og det er en uendelig, stor,  varm følelse.

Husk at sige tak i tide til dem du holder af. Dem der har givet dig livet. Glem alt om det skrækkelige ord “ mental overload” og øv dig i et nyt ord KINKEEPING.

KÆRLIG HILSEN EN GLAD, RØRT MOR.
lad od huske taknemmeligheden på morsdag og alle andre dage.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.