Gå til primært indhold Gå til footeren

Fem bøger du bør uddele på arbejdspladsen

Tre bøger om arbejdsglæde du bør uddele på arbejdspladsen

Konflikthåndtering, ledelse, arbejdsglæde og digital sundhed har ikke uden grund stået højt på dagsordenen hos ledere i virksomheder og organisationer. Det er medarbejdernes glæde ved at gå på arbejde, der i sidste ende skaber resultater. Netop derfor søger mange efter metoder og værktøjer til at skabe den gode arbejdsplads, bevare den og hele tiden udvikle den, så trivsel og effektivitet går hånd i hånd.

Heldigvis er der masser af inspirerende bøger med hands-on værktøjer, som er klar til implementering efter endt læsning. Vi har samlet fem bøger om pseudoarbejde, ledelse, digital sundhed, arbejdsglæde og konflikthåndtering her, som du bør uddele på arbejdspladsen.

 

Lars Mogensen

Konflikter - sådan tackler du dem af Lars Mogensen

I Lars’ bog får du alle de bedste værktøjer til at håndtere konflikter. Du vil lære noget om dig selv, hvordan du fungerer sammen med andre, og hvorfor det nogle gange går galt. Du vil lære at tackle modstand og andre menneskers mystiske kommunikation på en underholdende måde Konflikter – sådan tackler du dem fortæller, hvorfor det kan være så svært at være sammen med andre mennesker, og hvorfor det er så vigtigt, at vi er det. Bogen er fyldt med sjove eksempler, værktøj og gode råd til at håndtere konflikter i hverdagen, og på sin personlige og humoristiske måde skubber Lars Mogensen dig ind i dit eget indre, hvor du finder både kræs og bras. 

 

Hjernesmart ledelse af Anette Prehn

Det handler om at forstå og begå sig bedst muligt ud fra hjernens spilleregler. De allerfærreste ledere kender og mestrer hjernens spilleregler. Det er en skam, for når hjernen bliver gjort til en modspiller, dræner det både dig selv og din organisation for energi, fokus og resultater. Spiller du omvendt ”med” på hjernens betingelser, vil du opleve en lethed i dit lederskab og en overraskende gennemslagskraft i din omgang med medarbejdere og andre mennesker. Hjernebaseret ledelse er moderne ledelse skræddersyet til det 21. århundrede, hvor forskere i de seneste 10 år er blevet langt klogere på, hvordan den menneskelige hjerne fungerer, og hvad det indebærer for vores præstationer, velvære og samspil med andre.

 

Imran Rashid Foredrag

Offline af Imran Rashid

I bogen “Offline” fortæller speciallægen Imran Rashid og marketingseksperten Søren Kenner om de fysiske og psykiske konsekvenser vores brug af teknologi og sociale medier kan have. De to forfattere har researchet sig frem til, at den aktuelle digitalisering er skadelig for mennesker, fordi den ændrer på vores psyke og hjerne. De mener derfor, at vi er nødt til at ændre vores vaner, og de forslår også, hvad vi kan gøre for at få et sundere forhold til sociale medier. “Offline” er en selvstændig efterfølger til Imran Rashids populære bog ”SLUK”, der satte hele problematikken omkring teknologiens bagsider på dagsordenen i Danmark.

 

Dennis Nørmark

Pseudoarbejde - hvordan vi fik travlt med at lave ingenting af Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensen

For 100 år siden var alle overbeviste om, at vi i dag ville arbejde 15 timer om ugen. Det skete ikke. Og det var ikke, fordi effektiviseringerne udeblev. Vi arbejder sta­dig på livet løs. I denne bog begiver antropologen Dennis Nørmark og filosoffen Anders Fogh Jensen sig ud på en rejse for at finde ud af, hvad vi laver i vores arbejdstid. Det er blevet en rejse ind i det absurde, hvor meningen med arbejdet er forsvundet, og hvor løftet om fritid aldrig blev indløst. I ste­det fik vi flere regler, kontroller, møder og ligegyldige Power­Point-præsentationer. Bogens forfattere kommer fra hver sin politiske fløj, men bogen er ikke et møde på midten. Det er et opgør med en gammeldags måde at tænke arbejde på og et bud på, hvad enhver kan gøre som arbejdstager, leder, og hvad vi kan gøre som samfund. For det er på tide at tænke og handle anderledes, hvis ikke vi skal blive til grin overfor både vores fremtid og vores fortid og begå århundredets største dumhed. Men det kræver et opgør med et af vor tids største tabuer: Pseudoarbejdet.

 

Tommy Krabbe

Nysgerrighed er svaret af Tommy Krabbe

Vi kan lære alverdens metoder, teorier og værktøjer og bruge resten af vores liv på det. Men vi kan også begynde med den vigtigste forudsætning for samarbejde, samliv og sameksistens, nemlig nysgerrighed. Vi skal gå nysgerrighedens vej og bruge vores medfødte, indefra virkende ønske om at lære og forstå. Det handler om alt fra at forstå, hvorfor folk bliver fanget af kattevideoer på YouTube, til at forstå, hvordan forskellige, komplekse fællesskaber kan indgå i en helhed sammen. Derfor er bogen relevant i forhold til både arbejds-, fritids- og privatliv. Det hele præsenteres i en skøn forening af kommunikationsteori, systemteori, psykologi, sociologi, filosofi og erfaringer - og så fortælles der i nogenlunde samme menneskevenlige stil, som Tommy gør brug af i sine foredrag.