Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Blog

Det uforstyrrelige menneske og den uforstyrrelige organisation

Tilbage til blog

3. juni 2024

”Må jeg forstyrre dig et øjeblik?”. ”Ja, selvfølgelig”, svarer du. Problemet er bare, at undersøgelser peger på, at det tager omkring 23 minutter at komme tilbage på sporet i forhold til at løse en opgave. Vi kender det alle sammen: Støjende kollegaer, telefonens konstante notifikationer og skærmens blå lys, når vi skal sove. Tag kontrollen tilbage over din egen tid og opmærksomhed. Det er vejen til et godt, glad og gavnligt liv.

I mit foredrag om det uforstyrrelige menneske, udforsker jeg, hvordan man genvinder kontrollen over sin tid og opmærksomhed. Træd ind i kampen mod forstyrrelsessamfundet, hvor distraktioner og afbrydelser fra teknologi, sociale medier og vores eget indre liv konstant truer med at frarøve os fokus og livskvalitet.

Med afsæt i ny adfærdsforskning og en evidensbaseret model for at bekæmpe distraktioner vil foredraget ændre din måde at tænke på teknologi og distraktioner, men også hvordan du handler og reagerer over for dem. Fra at forstå de indre triggere, der fører til distraktion, til at designe et personligt og uforstyrreligt arbejdsmiljø, viser jeg dig, hvordan du kan omdanne dine intentioner til effektive handlinger og leve et mere fokuseret og målrettet liv. Til glæde gavn for dig og dit liv og livet i organisationen.

Under foredraget vil du lære, hvorfor vores stadig mere forstyrrende samfund kræver, at vi ikke kun forstår, men også aktivt bekæmper de kræfter, der søger at kapre vores opmærksomhed. Jeg præsenterer praktiske, anvendelige strategier, såsom at skabe tid til traktion og håndtere de ubehag, der ofte ligger til grund for vores distraktioner.

Hvad er traktion? Det er handlinger, der trækker os mod det, vi ønsker i livet. Altså når vi faktisk gør de ting, vi har sat os for at gøre.

Vær med til at definere en ny norm for levemåde, hvor dét at være uforstyrrelig bliver en integreret del af din identitet. Lige som de livsstilsvalg, du allerede kender: veganisme, afholdenhed og meget mere. At lære at være uforstyrrelig er ikke blot en vej til personlig effektivitet. Det er også en dybere, mere bevidst måde at engagere sig med verden rundt om – fri for de konstante forstyrrelser, der forringer evnen til at leve fuldt og helt.

Tag skridtet videre fra intention til handling. Opdag din egen styrke til at modstå det forstyrrelsesfyldte samfund og lær, hvordan du kan anvende Nir Eyals indsigter til at forme et uforstyrreligt liv både hjemme og på arbejdspladsen. Oplev superkraften ved uforstyrrelighed og bliv herre over din egen tid og dit eget liv.

Er du klar til at gå opgøret med forstyrrelsessamfundet i møde?

Baseret på adfærdsforskningens ideer om, hvordan man kan blive “uforstyrrelig”, opnår du med dette foredrag flere konkrete fordele, både på individuelt og organisatorisk niveau:

  1. Forøget produktivitet: Med strategier for at minimere forstyrrelser kan medarbejdere forbedre deres evne til at fokusere på vigtige opgaver. Det fører til højere produktivitet og bedre arbejdsresultater.
  2. Forbedret arbejdsmiljø: Ved at skabe en kultur, der værdsætter fokuseret arbejde frem for multitasking, bliver arbejdspladsen mere tilfredsstillende for medarbejderne. Det bidrager til at reducere stress og fremmer en sundere arbejdslivsbalance.
  3. Styrket medarbejderengagement: Når medarbejdere føler, at de har kontrol over deres tid og opmærksomhed, øges deres engagement og tilfredshed med arbejdet. De føler sig mere værdsat og mindre udbrændt.
  4. Bedre håndtering af teknologi: Organisationer kan lære at bruge teknologi på en måde, der understøtter produktiviteten uden at være distraherende. Det handler om at bruge tekniske værktøjer og strategier til at mindske forstyrrende notifikationer.
  5. Udvikling af lederevner: Lederne kan lære at gå forrest og vise, hvordan man kan være uforstyrrelig. Det inspirerer til lignende adfærd blandt medarbejdere.
  6. Opbygning af ”uforstyrrelighed” som en del af organisationskulturen: At integrere principperne fra adfærdsforskningen i virksomhedens værdier hjælper med at skabe en stærk intern kultur, der fokuserer på koncentrationsarbejde og personlig ansvarlighed.

Disse fordele kan alle bidrage til, at en organisation ikke blot bliver mere effektiv, men også et mere tilfredsstillende og sundere sted at arbejde.

 

Henrik Dresbøll er medudgiver af den globale bestseller bog “Indistracble” skrevet af Nir Eyal. Bogens titel på dansk er: ”Uforstyrrelig – bliv herre over din opmærksomhed og vælg livet,” 2024.

Blog

Henrik Dresbøll

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.