Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Lotus
Foredrag
Lotus Turell er en blændende foredragsholder, som er kendetegnet ved sin evne til at inddrage lige det publikum, hun står overfor.
Fordi Lotus har en massiv erfaring fra praksisfeltet samt en teoretisk ballast og besidder evnen til at perspektivere relevant ind og ud af egen livserfaring, er hun i stand til at tale ind i flere perspektiver. Man kommer hele vejen rundt hvis man ønsker, fra det selvoplevede til borger- eller frontpersonalets perspektiv.
Efter nærmere aftale med den specifikke kunde, tilrettelægger Lotus typisk indhold og vinkel endeligt.
Lotus er uddannet på Københavns Universitet og har siden færdiggjort en række
terapeutiske uddannelser. Senest hos den canadiske læge og terapeut Gabor Maté.
I 2023 bad Socialstyrelsen VIVE om at undersøge traumebevidst tilgang i socialt arbejde, da det står stadigt tydeligere frem, at mange ellers glimrende behandlingsindsatser, ikke
kan stå alene. “Erfaringer fra skandinaviske og internationale eksperter og studier peger på, at en traumebevidst tilgang kan gøre en positiv forskel for sårbare borgere”, fastslår VIVE.
Lotus er selv uddannet traumeterapeut og har i mange år både studeret og nært fulgt udbredelsen af traumeinformeret social- og sundhedsarbejde. Hun har behandlet sårbare
borgere traume-informeret i sin egen praksis. Hun har således både det praksisnære og teoretiske perspektiv og sammenfletter dygtigt disse igennem foredraget.
Selvom vi alle uanset kvaliteten af vores opvækst, bærer på traumer, så ses der generelt en højere forekomst at traumer hos børn og familier der er tilknyttet det sociale
velfærdssystem. Også derfor et den traumeinformerede tilgang så vigtig at opkvalificere sig på som omsorgsmedarbejder.
Foredraget er for jer der arbejder tæt på og sammen med eller om sårbare borgere, jer der på den ene eller anden måde støtter op om processer, der har til formål at skabe positiv og nødvendig forandring i menneskers liv.
Du kan forvente dig følgende af foredraget:
Lotus laver også gerne foredraget i et workshop-format, efter nærmere aftale med den enkelte kunde.
Lotus har rejst landet rundt med sit biografiske foredrag om at være opvokset i en familie med misbrug. Om nogen har hun stået op for, at alle skal have lov til at fortælle deres
historie uanset ophav, social klasse og samfundstabu. For bærer man ufrivilligt på en hemmelighed, så kan man ikke for alvor trives og udvikle sig.
Men hun har også oplevet på egen krop, at det kan blive nødvendigt igen at træde ud af sin historie, for helt at kunne komme uhensigtsmæssige livsmønstre til livs og helt at tage
ansvar for sit eget liv.
”Da jeg var yngre troede jeg, at det at blive voksen handlede om at kunne betale sine regninger og leve op til samfundets krav til at være en, der klarede sig godt. Den definition
har jeg fået vendt fuldstændigt på hovedet”,- Lotus Turèll.
Lotus fortæller i foredraget om sin egen proces med at finde sine ben og sin identitet et andet sted end i sin personlige historie og om hvordan det har ændret hendes livsbane.
Processen har været både smuk og rå. Den har i perioder krævet al hendes mod, for det gør det at forlade sin historie, som uanset hvor svær den har været, også udgør en
comfort zone.
Du kan forvente dig følgende af foredraget:
Lotus Turell er vokset op i en familie med kærlighed, dannelse, frisind og værdier. Men også med massivt alkoholmisbrug og omsorgssvigt, som der ikke blev grebet ind overfor. Først da hun var 23 år, rakte hun selv ud efter hjælp. I dette gribende foredrag inddrager Lotus Turell andre cases end hendes egen, og faktaprogrammerne ”Lotus og den fulde sandhed”.
Foredraget fortæller om, hvordan børnelivet er i et hjem med et skjult alkoholmisbrug, hvad de pæne børns særlige vilkår består i, hvilke strategier Lotus som barn brugte for ikke at blive set, hvad det har af konsekvenser for familielivet og alle familiens medlemmer at leve med et alkoholmisbrug, hvorfor det er svært at få hjælpen frem til pæne børn og familier, hvordan vi spotter udsatte børn fra pæne hjem? Og hvori den gode hjælp til børnene og deres forældre består? Samt ikke mindst, hvilke barrierer, der står i vejen for, at hjælpen kan nå frem.
Ifølge Center For Ungdomsforskning, ser vi som samfund på en ny, stor gruppe af socialt udsatte unge – nemlig middelklassens børn og unge. CEFU kalder i en ny undersøgelse udviklingen for ”skræmmende”. Hvorfor er middelklassens unge i fare? Og hvordan kommer vi dem til undsætning?
I foredraget fortæller Lotus også om, hvad der var hendes vendepunkt, og hvordan hun har skabt balance og trivsel i livet som voksen. Der er desuden afsat god tid til spørgsmål og dialog.
Varighed: ca. 2 timer.
Lotus fortæller i dette foredrag sin egen historie og medbringer en række cases om at være sårbar ung; om en hverdag præget af stress, ensomhed og angst, og om hvordan det kan være at Lotus, som mange andre, først bad om hjælp da hun var ved at bryde sammen.
Lotus redegør for og diskuterer nogle af årsagerne til den stigende ensomhed, stress og angst blandt unge og gennemgår en række temaer og svære følelser der generelt går igen hos sårbare unge samt giver et bud på, hvordan pårørende kan gøre en positiv, målrettet forskel. Hun inddrager eksemplariske cases i foredragets løb.
Foredraget kommer blandt andet ind på, hvilke temaer og vilkår, der kendetegner et sårbart ungeliv, om der er forskel på, hvordan vi møder og støtter henholdsvis piger og drenge, hvad de unge selv oplever er den bedste hjælp, hvordan vi kan skabe indløbet til et bæredygtigt voksenliv for sårbare unge, hvor og hvordan vi spotter de sårbare unge samt enkelte øvelser og refleksioner over egen praksis.
Der er afsat god tid til spørgsmål og dialog. Foredraget kan varieres alt afhængig af om det er til fagligt brug eller som et oplæg for unge mellem 15 – 25 år.
Varighed: ca. 2 timer.
Hør Lotus Turell, en af forfatterne til bogen ”Underdanmarks Jægersoldater – om at hjælpe brændte børn til at bryde mønsteret”, fortælle om, hvad der skal til, for at bryde den negative, sociale arv.
Foredraget kommer ind på, hvad der præger overleverbørns psyke og adfærd, hvem der klarer sig gennem en brændt barndom og hvem der ikke gør, om vi er dygtige nok til at hjælpe vor generations små mønsterbrydere, til ikke blot at overleve, men realisere et balanceret liv, hvor vi får vendt den nedadgående kurve for vellykkede mønsterbrud og trivsel blandt udsatte unge i dagens Danmark, og vi hører om Lotus’ egen mønsterbryderhistorie, og hvad der har virket for hende. Velkommen til et foredrag om overlevelsesstrategier og bæredygtigt liv.
Varighed : ca. 2 timer.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.