Troels W. Kjær foredrag Foredrag om hjernen målrettet jeres tema
Troels W. Kjær kan målrette sine foredrag om hjernen, så det passer ind til jeres konkrete tema eller ønsker. Med Troels W. Kjærs mangeårige erfaring med at forske i hjernens mekanismer, og hvordan hjernen bliver påvirket af diverse faktorer og stimuli, får I med et skræddersyet foredrag en unik mulighed for at få lige netop temaet for jeres næste arrangement belyst fra hjerneforskerens perspektiv.
Troels W. Kjær foredrag Gik Einstein til fitness? - bliv klogere af at motionere
Hjerneforskere har de senere år opdaget, at hjernen bliver påvirket enormt meget af, om vi træner eller ej. Selv en gåtur kan have stor betydning for at holde jeres hjerne stærk. Vi ved nu, at træning giver bedre hukommelse, koncentration, højere intelligens , bekæmper depression og stress, holder jeres hjerne ung og gør jer gladere. Og vi ved hvorfor. Jeres hjerne forandrer sig, når I træner. Dele af den vokser, mens andre skrumper. Hjernen beholder med andre ord sin smidighed.
Troels tager løbeskoene på og tager jer gennem litteratur og anekdoter om hjernen.
- Føder aktive mus klogere unger?
- Gik Albert Einstein til Fitness for at blive klogere?
- Havde Forest Gump fat i den lange ende, da han forsøgte at løbe meningsløsheden væk?
- Giver Gnags dårlige råd, når de synger om at sidde stille på en bænk i alderdommen og kigge ud over havet?
Foredraget formidler den allernyeste hjerneforskning på en måde, så alle kan være med. I bliver klogere på, hvad der sker oppe i jeres hjerne, når I trækker i løbeskoene, vandrestøvlerne eller tennissokkerne.
Troels W. Kjær foredrag Hjernen og mental sundhed - strategier til at reducere stress og fremme trivsel
Hjernen spiller en central rolle i vores mentale sundhed, og hvordan vi håndterer stress og mistrivsel. Når vi udsættes for vedvarende stress, aktiveres kroppens kamp- og flugtsystem, med frigivelse af stresshormoner som kortisol og adrenalin. Over tid kan dette føre til ændringer i hjernens struktur og funktion, især i områder som hippocampus, amygdala og præfrontal cortex, der er involveret i hukommelse, følelser og beslutningstagning.
Når stress bliver kronisk det kan forringe hukommelse, øge angst og depression samt nedsætte evnen til at træffe gode beslutninger. Desuden kan det undertrykke immunsystemet, hvilket gør kroppen mere modtagelig for sygdomme.
For at sikre vores mentale sundhed er det afgørende at have strategier der kan reducere stress og fremme trivsel. Ved foredraget har vi fokus på regelmæssig motion, sund kost, tilstrækkelig dyb søvn, pauser, hjernetræning og stærke sociale forbindelser. Ved at forstå hjernens rolle i forbindelse med stress og mental sundhed kan vi bedre ruste os selv til at håndtere livets udfordringer og bevare en god mental balance.
Troels W. Kjær foredrag Det gode seniorliv - sådan får I et langt, indholdsrigt og aktivt liv som seniorer
For mange er den tredje alder forbundet med drømme om rejser, afslapning og frihed fra hverdagens forpligtelser. Børnene er voksne, karrieren er afsluttet, og pensionen er sikret. Men er I klar til udfordringerne? Er I forberedt på at håndtere seniorlivet, svækkede sanser, en krop, der måske ikke er lige så stærk som før, og risikoen for neurodegenerative sygdomme?
Speciallæge Troels W. Kjær vil guide jer til, hvordan I kan skabe et godt seniorliv. Han vil fokusere på, hvordan I kan forberede jer bedst muligt, holde kroppen fit og hjernen skarp. Har I det, der skal til for at blive en “super senior”? Har I tænkt over, hvordan et aktivt socialt liv kan forbedre jeres livskvalitet, og hvordan en positiv indstilling til de udfordringer, I møder, kan føre til et liv fyldt med glæde og overskud?
Nøglen til et sundt og lykkeligt seniorliv ligger i at bruge jeres hjerner, holde jeres kroppe i gang og være social. Disse tre elementer er afgørende for at leve et langt og tilfredsstillende liv som senior.
Troels W. Kjær foredrag Sund skærmadfærd ‒ navigér i en skærmfyldt verden
Skærme er overalt, og vores skærmtid stiger konstant pga. den teknologiske udvikling. De findes i alt fra smartphones til køkkenredskaber, og de påvirker vores kommunikation, arbejde og læring positivt. Men overdreven skærmtid kan føre til fysiske og mentale sundhedsproblemer, samt social isolation, særligt blandt børn og unge.
Forskning antyder en forbindelse mellem meget skærmtid og diagnoser som ADHD og søvnforstyrrelser. Det er derfor vigtigt at fastsætte rimelige grænser for skærmtid, skabe skærmfrie tidspunkter samt opmuntre til alternative aktiviteter og social interaktion, for at støtte og bevare børns trivsel. Det er også vigtigt at vi voksne er bevidste om egen skærmbrug, og at forældre, lærere og samfundet som helhed tager ansvar for at vejlede de yngre generationer om sund skærmadfærd.
Troels W. Kjær foredrag Klæbehjerne ‒ bliv bedre til at huske
I kender det sikkert: Man står over for en person, der hilser så hjerteligt på en, mens man forgæves graver i sin hjerne for at komme i tanke om personens navn. Eller at glemme pointer til præsentationen? Så er det på tide at rette op på hukommelsen.
Det kan lade sig gøre med selv en forholdsvis lille indsats, fortæller professor og hjerneforsker Troels W. Kjær i bogen “Klæbehjerne“. Den nyeste hjerneforskning dokumenterer, at den menneskelige hjerne er plastisk, og dermed kan formes og udvides ved dagligt brug.
Sammen med journalist Anne Mette Futtrup beskriver Troels, hvordan det kan gå til, at hjernen kan blive større og stærkere gennem træning på lige fod med biceps og triceps. Forfatterne fortæller til de travle, at selv små uvante udfordringer i dagligdagen gør gavn: at gå baglæns et par minutter hver dag, at løse en sudoku, synge en sang eller vælge en anden vej hjem fra arbejde end den sædvanlige. Har I tid til mere, opfordrer bogen til større forandringer i jeres hverdag, og dermed bedre hukommelse ved for eksempel at lære et nyt sprog, eller at forære GPS’en væk og udelukkende køre efter kort.
Jo mere, du bruger hovedet, des bedre.
Foredraget tager afsæt i bogen, så I kan teste jeres hukommelse, og I kan lære metoder og teknikker til at lære at huske bedre.
Troels W. Kjær foredrag Hvem har en hjernestarter liggende?
I 2017 udkommer Troels W. Kjærs nyeste bog “Hjernestarter – sådan træner du din hjerne”, en bog der hjælper dem, der gerne optimere sin tænkning. I ønsker måske at være mere effektiv og hurtigere på jeres job, I vil gerne blive bedre at at huske eller motivere jer selv, men hvordan får I hjernen op i gear? Det giver Troels jer svar på i dette foredrag.
Troels har eksperimenteret med hjernetræning, og giver i foredraget sine bedste råd og konkrete værktøjer til at forbedre vores opmærksomhed, hukommelse og læring. I vil få mere ud af jeres liv, og måske bliver I også bedre til at huske konens fødselsdag og jeres daglige gøremål.
Troels W. Kjær foredrag De skjulte talenter – om autisme og neuropædagogisk praksis
I DR’s dokumentarserie “De skjulte talenter” kigger hjerneforsker Troels W. Kjær nærmere på de skjulte talenter, mennesker med autisme er i besiddelse af. Selvom autister på mange måder lever anderledes, så har de en særlig evne til at opfatte regler, mønstre og systemer. Det kan man ifølge Troels benytte sig af, hvis man tager afsæt i neuropædagogik.
Neuropædagogik er i sig selv ikke en metode men nærmere en forståelsesramme, som vi kan bruge til at anvende viden om hjernens funktioner i en mere pædagogisk og pragmatisk hverdag. Dermed kan vi få skabt og fremmet menneskers evner, fx autister, så de fremfor at kompensere for funktionsnedsættelser, i stedet anvender sine stærke sider.
I dette forunderlige og tankevækkende foredrag beretter Troels om sit arbejde med autister og undersøgelser ved brug af neuropædagogik.
Troels W. Kjær foredrag Den normale og den syge hjerne
I foredraget fortæller Troels om, hvordan hjernen er sat sammen og fungerer, og om hvad der sker, når hjernen bliver syg.
Vi kan vælge at koncentrere os om glemsomhed/demens, epilepsi, opmærksomhedsforstyrrelser eller hvorfor bliver nogen afhængige af alkohol, gambling og stoffer, mens andre er ligeglade?
Vi kan også fokusere på normaltilstande som f.eks. hvad der sker i hjernen når vi bliver forelsket og dyrker sex.
Et foredrag som kan tilpasses det emne/emner, som kunden ønsker at vide mere om i relation til hjernen.
Troels W. Kjær foredrag Træn jeres hjerne og bliv knivskarp
Hjerneforsker Troels W. Kjær fortæller med udgangspunkt i sin bog “Knivskarp – fra normal til genial på 6 uger” om hjernetræning, der forbedrer hukommelsen, koncentrationsevnen og overblikket.
Skuespiller Mikael Birkkjær har været gennem “hjernevasken” og oplever, at han er blevet meget bedre til at interessere sig for andre mennesker. Vi afprøver metoder, der optimerer hjernen, på os selv
Troels W. Kjær foredrag Hjernerystelse
I dette foredrag vil Troels W. Kjær gøre jer klogere på hjernerystelse, og hvordan I bedst muligt kommer igennem det.
Der kan opstå mange spørgsmål under et forløb med hjernerystelse: Hvor meget må man sove? Må man se på en skærm? Hvornår kan man komme tilbage på arbejdet? Hvad kan man selv gøre for at lette på symptomerne? Troels giver jer svarene på det hele, og giver jer overskuelige og simple redskaber til at komme igennem hjernerystelsen, både når det fysiske, psykiske og kognitive problemer.
Foredraget er baseret på den nyeste forskning, og tager afsæt i interviews med førende fagfolk, behandler og en række cases.
Foredraget tager ligeledes afsæt i bogen “Hjernerystelse – kom godt igennem” (2019), der er skrevet af Troels W. Kjær og Loa Opstrup.
Ligesom i bogen, så er formålet med foredraget, at I hurtigst muligt kommer igennem jeres hjernerystelse, og at I har godt undervejs.