Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Dobbeltliv, svigt og vejen videre

Amalie Mathiassen

Foto: Robin Skjoldborg

Amalie Mathiassen

Journalist, psykoterapeut og forfatter

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Amalie Mathiassen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Amalie

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Amalie Mathiassen er en engageret foredragsholder, der trækker på sin personlige historie og professionelle baggrund som journalist og psykoterapeut. Hun har selv oplevet, hvordan det er at blive bedraget af den nærmeste, og hendes foredrag giver indblik i fænomenet dobbeltliv – hvad det indebærer, hvem der lever det, og hvordan man kommer videre efter svigt. Med afsæt i bogen ”Løgnen” deler hun ærlige fortællinger og viden, der kan inspirere og styrke andre i lignende situationer.

Et foredrag med Amalie Mathiassen giver jer:

  • Et ærligt indblik i personlige erfaringer med at opdage sin mands dobbeltliv
  • Viden fra eksperter om, hvorfor nogle mennesker lever et dobbeltliv, og hvordan de gør det
  • Praktiske råd til, hvordan man kommer videre efter at have oplevet et dybt personligt svigt

Indsigt i dobbeltlivets psykologi og konsekvenser

Amalie Mathiassen er journalist, psykoterapeut og forfatter, der har en unik evne til at kombinere sin professionelle viden med sin personlige historie om at leve i et forhold med en mand, der havde flere kærester og familier ved siden af. Amalie startede sin rejse med at tale højt om sin oplevelse og blev hurtigt en stemme for de mange kvinder, der har oplevet det samme.

Amalie formidler med en optimistisk tro på, at der er styrke i at dele sin historie. Hendes foredrag er relevante for enhver, der har oplevet at blive svigtet, men også for dem, der vil forstå, hvorfor nogen lever dobbeltliv. Med sin viden fra eksperter på området giver Amalie en nuanceret indsigt i fænomenet.

Med en stærk faglig baggrund i psykoterapi og journalistik er Amalie Mathiassen en ekspert i at belyse de menneskelige og psykologiske aspekter af bedrag og hemmelige liv. Deltagerne går derfra med konkrete værktøjer til, hvordan de kan bearbejde svigt og komme videre i deres liv. Hendes foredrag tilpasses altid målgruppen, hvad enten det er private personer, fagfolk eller større organisationer.

Amalie afslutter sine foredrag med en opfordring til at stå ved sin historie, tage ejerskab over sit liv og finde styrke i at dele sine oplevelser med andre.

Se foredrag med Amalie Mathiassen
Amalie Mathiassen foredrag

Når løgnen brister: Et liv i dobbeltbedrag

I efteråret 2021, kort efter at have fejret fem års bryllupsdag, modtog Amalie Mathiassen en uventet mail fra en anden kvinde, som afslørede, at hun også var kæreste med Amalies mand. Ingen af dem vidste, at de i næsten to år havde delt den samme mand, som levede et dobbeltliv med begge kvinder. Han havde med begge kvinder deltaget i parmiddage, været på ferier og til familiearrangementer. Chokket var enormt, og sammen konfronterede de ham – Per Christensen, formand for 3F.

Amalies foredrag bygger på bogen ”Løgnen – fortællinger om mennesker, der lever dobbeltliv” (september 2024), som hun har skrevet i samarbejde med journalist og forfatter Kristina Antivakis. Her deler hun sine oplevelser med at opdage sin mands dobbeltliv, både i ægteskabet og i offentligheden.

Foredraget udforsker, hvem disse mænd er, hvad der driver dem, og hvad de får ud af det. Gennem ekspertudtalelser og fortællinger fra andre kvinder belyser Amalie de personlighedstræk og mekanismer, der gør, at løgnen bliver en del af deres liv.

Amalie undersøger, hvordan svigt, skam og tabu påvirker de kvinder, der bliver bedraget, og giver deltagerne redskaber til at bearbejde svigtet og finde styrken til at komme videre.

Referencer

Løgnen - Fortællinger om mennesker, der lever dobbeltliv

Hvem er de mænd, der lever et dobbeltliv? Hvad driver dem, og hvad får de ud af det?

I efteråret 2021 havde Amalie Mathiassen lige fejret fem års bryllupsdag med sin mand, da en mail landede i hendes indbakke. En anden kvinde skrev, at hun var kæreste med Amalies mand. Ingen af de to kvinder havde indtil da vidst noget om, at de gennem knap to år havde delt den samme mand. Ligesom med Amalie havde han med den anden kvinde været til parmiddage, på ferierejser og til familiearrangementer. Chokket var stort, bedraget endnu større, og de to kvinder konfronterede manden, Per Christensen, der i offentligheden var kendt som 3F´s formand.

Tiden efter brugte Amalie på at få styr på sig selv og sit liv igen. Nu har hun i samarbejde med journalist og forfatter Kristina Antivakis skrevet bogen “Løgnen”, hvor hun fortæller sin egen historie om ægteskabet og prøver at forstå. Hvorfor opdagede hun det ikke? Hvad overså hun? Og hvorfor lige hende?

I jagten på en forklaring af fænomenet og mekanismen bag det at leve et dobbeltliv har Amalie Mathiassen og Kristina Antivakis desuden opsøgt tre eksperter, der sætter ord på de generelle personlighedstræk ved mennesker, som lever et dobbeltliv, drivkraften bag den manipulerende adfærd samt hvorfor løgnen kan være et spil for de pågældende mænd.

I bogen fortæller fem andre kvinder også om deres oplevelser med dobbeltliv og sætter fokus på mændenes fællestræk og den skam og det tabu, der forfølger dem.

Udgivelse: September 2024
Forlag: Politikens Forlag

Uforpligtende forespørgsel på Amalie Mathiassen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Amalie Mathiassen