Pia Hauge foredrag Pause power – sådan får vi kvalitet i arbejdet og energi til livet
Glæd jer til er en inspirerende og praktisk guide til at genoprette mental sundhed og trivsel i en travl verden. Pia Hauges budskab er klart: Vi må genindføre hjernepauser for at opnå mere energi, mindske stress og forbedre vores tænkeevne.
I dagens samfund, hvor kravene i både arbejds- og privatliv er høje, er sunde hjerner mere værdifulde end nogensinde før. Desværre lider vores hjerner under øget træthed og stress, hvilket påvirker vores præstationer negativt. Men løsningen er ikke kompliceret, for hjernepauser er ikke raketvidenskab. Pia Hauges foredrag giver konkrete redskaber til at bryde den negative spiral gennem enkle, sjove pauser. Selv korte pauser på bare få minutter kan reducere stress, fremme kreativitet og forbedre hukommelsen – og ikke mindst give fornyet viljestyrke.
Dette foredrag baseret på bogen “Pause Power” (udgivet af Gyldendal i maj 2024) udfordrer traditionelle mindfulness-tilgange. I vil blive provokeret og samtidig inspireret til at skabe en bedre balance mellem arbejdet og privatlivet for jer selv, jeres kolleger og jeres familie. Så tag kontrollen over jeres mentale sundhed og oplev, hvordan små pauser kan skabe store forbedringer i jeres hverdag.
Pia Hauge foredrag Fremtidens ledelse er langsom – et foredrag om bæredygtig ledelse
I dag står vi over for en revolution inden for arbejde og ledelse, og det kræver en ny tilgang. Pia Hauge har i samarbejde med Katrine Sperling fra Novo Nordisk formuleret en visionær filosofi kaldet “Langsom ledelse”.
Men hvad indebærer egentlig “langsom ledelse”? Det er ikke blot et modsætningsforhold til det hektiske og stressende lederliv. Det er en filosofi baseret på syv dogmer, der guider ledere til at levere på højt niveau uden at brænde ud. Kvalitet er nøgleordet. En langsom leder er bevidst om, at både tid og kognitiv kapacitet er begrænsede ressourcer. Derfor prioriteres fordybelse, hjernepauser og refleksionstid som afgørende elementer i ledelsespraksis.
De syv dogmer i langsom ledelse er:
- Fokuser på arbejdets kvalitet
- Prioriter det vigtige
- Brug tid og kognitiv kapacitet med omhu
- Skab plads til refleksion og læring
- Vær nærværende i én ting ad gangen
- Prioriter mental restitution
- Tag tempoet ud af svære beslutninger
Langsom ledelse er vejen til et meningsfuldt lederliv og en bæredygtig fremtid. Husk, at stress og tidsmangel går ud over præstationerne, både for dig selv og dine medarbejdere. Det kan betyde at udskyde deadlines, tage pauser under beslutningsprocesser og insistere på at være fuldt til stede én ting ad gangen. Det er denne bevidsthed og handling, der vil sikre en produktiv, men også bæredygtig fremtid for ledelse og arbejde.
Foredraget giver konkrete ideer til at kickstarte den langsomme ledelse i din hverdag. Måske opdager du, at langsom ledelse i virkeligheden er hurtig, når du laver færre fejl, tager bedre beslutninger, bliver bedre til at koncentrere dig – og ikke mindst får du mere energi og overskud i hverdagen.
Pia Hauge foredrag Mødemanifestet: færre møder, men effektive møder
Vidste I, at én mødefri dag om ugen kan øge produktiviteten med hele 35 procent? Er I ved at drukne i møder, og har I svært ved at finde sammenhængende tid til fordybelse og færdiggørelse af opgaver? Er det blevet en udfordring at fange hinanden til en hurtig samtale på grund af overfyldte kalendere og for mange deltagere i møderne?
I dette foredrag sætter Pia Hauge fokus på mødekulturen og effektive måder at forbedre den på. Vi erkender, at både tid og mentale ressourcer er begrænsede, og derfor må vi finde en balance mellem møder og andre former for arbejde. Selv de mest veltilrettelagte møder kan have en negativ indvirkning på produktiviteten, hvis de tager for meget tid og opmærksomhed.
I foredraget præsenteres konkrete strategier til at reducere antallet af møder og erstatte dem med mere effektive alternativer. Ny forskning understreger, at dette kan føre til øget produktivitet, mindre stress og højere arbejdsglæde. I får også Pia Hauges lidt ubekvemme sandheder om, hvorfor vi egentlig holder så mange møder i Danmark.
Foredraget hjælper dig med at frigøre mere tid til vigtige opgaver, mindske tidspres, øge kvalitet og kreativitet, reducere stress – og helt konkret: Du lærer, hvordan du minimerer antallet af møder og får mere energi og mening i de resterende møder.
Pia Hauge foredrag Fra forstyrrelse til fordybelse - kunsten at fokusere på jobbet
I foredraget inspireret af bogen “Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde” udforsker Pia Hauge – støttet af hjerneforskning og organisationsteori – hvordan virksomheder kan optimere deres medarbejderes præstationer. Det fascinerende aspekt her er, at arbejdsglæde og ekstraordinære præstationer går hånd i hånd som to sider af samme sag.
Mennesker stræber efter at udfolde deres talenter og levere arbejde, de kan være stolte af. Men det er en udfordring, når kollegaen taler højt i telefonen, notifikationer fra e-mail og mobiltelefoner tikker ind, og tankerne allerede er et andet sted. Kernen i dette foredrag er, at medarbejdernes hjerne er virksomhedens mest værdifulde ressource, og det bedste resultat opnås kun i den digitale tidsalder, hvis medarbejderne får tid og ro til fordybelse. Fordybelse er nøglen til fremtidens succes, både for virksomheder og medarbejdere.
Heldigvis er fordybelse noget, man kan lære, uden at det kræver mindfulness i arbejdstiden eller en tilbagetrækning til skovene.
I foredraget deler Pia Hauge sine simple og effektive råd til at beskytte hjernen mod unødvendig støj og udfolde potentialet fuldt ud. Hun udforsker fordybelse som en afgørende faktor for effektivitet og mental sundhed i et åbent kontormiljø, hvor digitale vaner kan være forstyrrende. Pia Hauge ser også på, hvordan virksomheder kan skabe et hjernevenligt arbejdsmiljø, der reducerer stress og træthed, samtidig med at det fremmer fokus og koncentrationsevne. Hun vil også adressere de negative konsekvenser af overvældende og konstante notifikationer på e-mail og mobiltelefon, som kan underminere medarbejdernes ’attention span’ og forhindre dem i at opnå dyb fordybelse i deres arbejde.
Pia Hauge giver helt konkrete råd til, hvordan man i praksis lykkes med at få mere fordybelse ind i arbejdsdagen. Det er ikke altid nok at sætte det i kalenderen. Mange mennesker skal genlære evnen til fordybelse, og man kan hjælpe fordybelsen på vej med små tricks.