Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
4.75 ud af 5 stjerner
"Foredraget var levende og et meget spændende spejlbillede på de forskellige situationer og situationsspil, man står i i forbindelse med frivillige i alle afskygninger".
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Lars
Foredrag
Referencer
Artikler
Som foredragsholder er Lars Godbersen helt sin egen. Han taler lige ud af posen og fortæller stærkt engageret om sine succeser, men også om de fejl, han har lavet som leder. Oplev et underholdende og inspirerende foredrag om foreningsliv, curlingbørn, motivation, kærlighed og konsekvens.
I 1960’erne stiftede Lars Godbersens far, Uwe Godbersen, Flying Superkids, og Lars har også selv været Superkid i 12 år. Fra femårsalderen har han lavet 400 ugentlige armbøjninger og har nærmest været lige så meget på turné ude i verden, som han har været hjemme i Aarhus på gymnastikgården. I dag er Lars Godbersen ansvarlig for Flying Superkids og dermed også for den træningsindsats og pædagogiske linje, de medvirkende børn og forældre accepterer at leve under, når de er en del af Flying Superkids. Lars og hans filosofi skal motivere børnene, så de præsterer på højeste niveau, både til daglig, men også når de er mange kilometer væk hjemmefra – uden deres forældre. Samtidig skal Lars også motivere forældrene, så de bliver ved med at bakke op om deres børns travle kalender og træningen.
Lars Godbersen tror på, at børn gerne vil udfordres på de evner, som de har, og at de indeholder noget ekstraordinært. De vil gerne opleve, at der stilles krav til dem og deres disciplin. Hvis man skaber nogle attraktive rammer, så vil børn også gerne bidrage til fællesskabet og indordne sig. Lars tror samtidig også på sine egne evner og udfordrer til sine foredrag de voksne deltagere til at gøre det samme. ”Tænker vi nok om os selv?”, spørger Lars med reference til, at hans elitære udgangspunkt ikke er lige populært i alle landets gymnastikforeninger. Lars er dog ikke i tvivl om, at den disciplin, der følger med at være Superkid, gavner en resten af livet, hvor alt for mange af os ”falder af på den” som voksne.
De populære Lars Godbersen foredrag om at engagere forældre og frivillige i foreningsledelse, om forældre, der fejer i misforstået kærlighed til deres curlingbørn, og hvordan man bedst motiverer børn og unge, nemlig gennem kærlighed og konsekvens, er især benyttet hos skoler, i foreninger og kommuner.
Book Lars, hvis I ønsker et foredrag med en mand, der har gennemgribende erfaring med at være omkring børn og unge i døgndrift, og alle de udfordringer og opture, det bringer.
Se foredrag med Lars GodbersenVi lever i en tid, hvor de fleste af os voksne kræver og forventer mere af vores samfund end tidligere. Vi betaler jo vores skat – ergo har vi krav på at få noget for pengene. I foreningerne kender vi alt til tidens ”curlingforældre”, der primært har deres egen lille purk i fokus, når de som et nødvendigt onde, selv må være til stede i foreningen, mens purken får afreageret. Mange danske foreninger oplever, at det er svært at knække den negative tendens, som de fleste af dem har været ramt af gennem mange år. En tendens hvor færre og færre voksne har lyst til at bidrage i foreningerne, hvad enten det er som medlem i et udvalg, i en bestyrelse eller som frivillig træner. Lysten til at gøre en forskel uddør langsomt, og det må vi handle på nu – ellers risikerer vi, at ildsjælenes flamme bliver definitivt slukket, og det vil få fatale konsekvenser for vores foreningsliv.
I dette foredrag sætter foreningsleder Lars Godbersen fokus på, hvordan vi fremover må stille helt andre krav til børn og forældre i foreningerne. Lidt groft sagt må de i højere grad vælge, om de vil skide eller stå af potten. De må bidrage til fællesskabet og deltage engageret, frem for blot at bebrejde den frivillige træner, at han fandt på at udskifte deres lille purk i halvlegen. Denne ændring skal vi selvfølgelig ikke fordre med det onde, men med det gode, ved at vise forældre og andre voksne, at de og deres børn melder sig ind i et fællesskab med rummelighed, empati og ambitioner. En velfungerende forening kan bidrage med masser af livsglæde til dets medlemmer og de familier, der deltager, ikke bare til de aktive børn, men også til de hidtil passive forældre. Når det lykkes, er det faktisk muligt at skabe en forening, hvor alle ved, hvorfor vi er der, og hvor alle bidrager og respekterer hinanden.
I foredraget fortæller Lars sin egen historie om en forening, der har formået at udvikle sig med tiden, og i dag formår at engagere forældre og frivillige til foreningsledelse ved hjælp af moderne værktøjer.
Begrebet ”curlingbørn” har efterhånden vundet fodfæste i det danske sprog. Vi taler her om de moderne børn, der, som følge af overbeskyttende forældre, sjældent udfordres med problemer i livet.
Det siges, at curlingbørn nemmere oplever store nederlag i deres liv, fordi de som børn og unge ikke har lært at håndtere selv de mindste udfordringer i hverdagen. I dette foredrag sætter Lars Godbersen fokus på curlingbørn og deres forældre – de såkaldte curlingforældre – der får skyld for at være overbeskyttende, selvom deres dilemma er tydeligt. De vil gerne være ansvarlige og kærlige forældre, samtidig med, at de godt er klar over vigtigheden af, at de opdrager deres børn til selvstændighed. I sit arbejde med børn og unge har Lars mødt alle typer forældre. Han er ikke i tvivl om, at et barn af curlingforældre får det svært i livet. Han mener at forældrene fejer for i “misforstået” kærlighed til deres børn. De fejer alle udfordringer væk og giver dermed ikke deres børn de redskaber, de nødvendigvis må kende for at kunne håndtere opgaver, udfordringer og konflikter, som tidligere har været helt basale.
Som elite- og foreningstræner har Lars oplevet mange udfordringer. Den klassiske er historien om Andreas, der ikke forstår, hvorfor han endnu ikke er en super god gymnast. Han får jo ellers hele tiden at vide, at han er dygtig til alt. Når det så ikke lykkes Andreas at blive en topgymnast, bliver han ked af det. Spørger han sine forældre, siger de blot, at han gør alting rigtigt, og at det er træneren, der er galt afmarcheret.
Lars har talrige eksempler på undervisere, der af børns forældre direkte er blevet opfordret til at motivere deres barn med ros: “Kan du ikke prøve at rose Andreas noget mere, så bliver han mere motiveret, og så bliver han den bedste udgave af sig selv!”. At Lars er modstander af uægte ros, skyldes at han ikke anser curlingbørn som værende dummere end andre børn. Et curlingbarn kan godt selv se, at de andre børn kan mere end dem selv, eller at det andet barn vil træne og yde mere end dem selv.
Lars har taget kampen op. Han ser det som sin pligt at hjælpe de curlingbørn, han møder, og at udfordre deres forældre på tingenes tilstand. Forældrene må nødvendigvis stoppe med at fjerne deres børns udfordringer. Forældre skal kunne leve med, at deres børn for en tid kan være frustrerede og kede af det, når de udfordres.
Hvordan kan man motivere børn og unge? Hvordan får man børn til at arbejde for fællesskabet? Og skal børn straffes, når de bryder reglerne? Lars Godbersen forsøger i dette foredrag at besvare nogle af de spørgsmål med afsæt i sit eget liv som chef for den internationale showsucces ‘Flying Superkids’. Gennem en årrække rejste Lars rundt i hele verden med de talentfulde Superkids, og det danner grundlag for et foredrag, der provokerer, inspirerer og motiverer alle, som til dagligt arbejder med børn og unge.
Lars møder i sit arbejde de samme udfordringer, som de institutioner, der arbejder med børn også står over for: Hvordan konstruerer man aktiviteter, der kræver hårdt arbejde, og som børn og unge stadig gider engagere sig i? Som leder er Lars vant til at presse almindelige børn og unge, så de yder noget ekstraordinært mange timer om ugen. Med mere end 70 forestillinger om året er han direkte ansvarlig for, at børnene i Flying Superkids holder fokus og yder deres bedste hver eneste gang. Det sætter store, daglige krav til motivation, disciplinen og ikke mindst pædagogikken.
Lars lægger ikke skjul på noget i sine foredrag, han taler åbent og ærligt, og tilstår gerne de fejl, han selv har begået som leder. Med indlevende eksempler og pædagogiske fejl og succeshistorier illustrerer Lars nogle af de mange erfaringer han har gjort sig i arbejdet med Flying Superkids.
Børn er forkælede. Forældre har tårnhøje forventninger. Nogle unge er luddovne, og samtidig opdraget til at tro, de er verdensmestre til alt. Mange af dem, der arbejder med børn, er amatører, når det kommer til pædagogik. Lars er ikke bange for at provokere deltagerne til sine foredrag og bruge humor til at sætte debatten på spidsen. Som tilhører får du testet dine grænser, og du bliver tvunget til at tage stilling til din egen ledelsesstil. Lars arbejder med nultolerance i forhold til at bryde de grænser, han selv sætter op for sin trup. Overtrædelse af reglerne medfører hårde konsekvenser. Lars tror på, at et godt fællesskab er bygget på klart definerede grænser.
Foredraget ”Kærlighed og konsekvens” handler om at sætte sig i respekt, det handler om integritet, og det handler om tro på egne evner. Lars er ikke bange for at sige, at han har stor tiltro til sine egner evner, og det respekterer børnene, når der samtidig bliver kæret om deres talent og pustet til deres passion. Han tror på det enestående ved børn og har selv oplevet det høje niveau, børn kan præstere på, når de bliver udfordret og motiveret korrekt. Både som leder, men også som udøvende Superkid gennem hele sin opvækst, ved Lars, hvad der fungerer. Det har gjort Flying Superkids til et unikt fællesskab af gymnaster, der har bragt showtruppen succeser over hele verden.
Foredraget er perfekt til alle, der vil have (gen)tændt passionen for at arbejde med børn og unge. Lars opfordrer alle til at kickstarte deres egen selvrespekt, til at tro på det de laver og til at være ligeglade med andres anerkendelse. Gnisten og lysten skal komme indefra og ikke være drevet af hverken ris eller ros. Det er lettere sagt end gjort, men gennem ”Kærlighed og konsekvens”-foredraget får du et anderledes, skarpt og humoristisk indblik i, hvordan man motiverer børn og unge og på samme tid har sig selv med i projektet.
Super dygtig, behagelig og ikke mindst nærværende foredragsholder. Han talte med stor erfaring og til både hoved og hjerte på på tilhørerne.
Karin Schwartz
Lars var en super engageret foredragsholder med afsmittende effekt på tilhørerne. Lars fik tilpasset sit foredrag til vores specifikke tema og længde uden at gå på kompromis med indholdet.
Jens Albagaard
Vil man opleve en ildsjæl, med gennemtænkte holdninger, så er det Lars Godbergsen, du skal have ud. Super levende oplæg.
Lisbeth Nissen Sørensen
Foredraget var levende og et meget spændende spejlbillede på de forskellige situationer og situationsspil, man står i i forbindelse med frivillige i alle afskygninger.
Bo Windfeldt
Lars Godbersen er manager for børnegruppen Flying Superkids (De flyvende Aarhusgymnaster), der gradvis er blevet en af de største danske showsuccesser. Gruppens elitære kvaliteter er kendt verden over, og dens popularitet i både Danmark og internationalt er stigende. I sine morsomme og provokerende foredrag sætter Lars fokus på emner som ledelse af børn og unge, motivation, talentudvikling og holdindsats. Derudover prioriterer Lars livsglæde og disciplin – noget der for ham går hænger tæt sammen.
1) Hvad er dit håb, at folk tager med sig fra dine foredrag?
Jeg vil gerne genantænde ildsjælen. Jeg håber, at gæsterne ved mine foredrag bliver inspireret og motiveret til at gøre en indsats for foreningerne, og jeg prøver at gøre det klart, hvor vigtig en del af samfundet vores foreninger er.
2) Hvad er din bedste oplevelse som foredragsholder?
Jeg var på besøg i en forening der var midt i en foreningskrise. Forældrene kunne ikke opføre sig ordentligt. Der var frafald i trænerstaben, da de ikke ville finde sig i den opførsel forældrene havde. Stemningen i den pågældende forening var, at den var en synkende skude, og man kunne ligeså godt give op, for det de gjorde var ikke godt nok. Jeg fortalte min historie, og de fejl jeg havde begået. Jeg fortalte om de oplevelser jeg havde haft med forældre. Da de fandt ud af, at de ikke var de eneste, der havde oplevet medlemskriser, uopdragne forældre og træner flugt var det pludselig som om, at der var tændt en lille flamme, der blev større og større, og så var de bare klar til kamp. Jeg fattede ikke helt selv hvad der skete – men det var fantastisk.
3) Hvordan forbereder du dig, når du skal ud at holde foredrag?
Mine kunder kommer ofte med nogle emner, som er vigtige for dem, og så tilrettelægger jeg foredraget ud fra de temaer eller problemstillinger som kunden har. På den måde kan vi ramme hovedet på sømmet hver gang. Jeg kan både være good cop eller bad cop, eller en kombination. Det kommer an på, hvad kunden har brug for. Der er ikke to foredrag, som er ens.
4) Hvad oplever du af nye trends inden for foreningsliv, motivation, børn og unge?
Det er ved at blive moderne at stille krav, men det er også nødvendigt, ellers overlever foreningerne ikke.
5) Har du 3 gode råd om foreningsliv, motivation, børn og unge?
1. Du SKAL komme med det gode fra din kultur. Dvs. hvis du er god til at hamre søm i, så er det ikke sikkert du skal sidde som kasserer. Alle har noget at byde på, og vi skal ud af vores comfortzone engang imellem, men for det meste skal vi komme med det bedste vi kan. Så flytter vi foreningerne.
2. Du SKAL være ærlig, og du skal forlange at alle andre er ærlige. Det værste for et fællesskab er ikke uenighed. Det er uærlighed.
3. Du SKAL tage ansvar. Alle kan deltage, alle kan tage ansvar. Ingen må være i “lad mig være, mens de andre arbejder gruppen”. Så dør foreningerne en langsom død. Dem som ikke vil deltage, skal finde et andet sted at bruge deres fritid. Foreningerne er ikke et supermarked men et vigtigt fællesskab.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.