Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
5 ud af 5 stjerner
"Foredraget var rigtig godt og deltagerne var meget tilfredse."
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Ole
Foredrag
Referencer
Ole Bornedal er en erfaren og dygtig foredragsholder, og blandt Danmarks mest kendte filminstruktører. Foruden sine foredrag om film og filmproduktion, benyttes han ofte inden for emner som turisme, erhvervsledelse og arbejdsglæde. Hør en af landets mest succesfulde filminstruktører fortælle levende og underholdende i sit foredrag, om den evige passion for filmkunsten.
Ole slog for alvor sit navn fast med succesen “Nattevagten” (1994), og mens han ventede på, at den amerikanske udgave af filmen skulle blive færdig, kastede han sig ud i rollen som producer på filmen “Mimic” (1997). Han debuterede i 1993 med tv-filmen “Masturbator” og blev samme år udnævnt til fiktionschef på Danmarks Radio (en stilling han fratrådte efter successen med “Nattevagten”). I 2023 udkom “Nattevagten – Dæmoner går i arv”, som er 2’eren til den første succes.
Ole har en lang og bemærkelsesværdig karriere indenfor tv og radio bag sig. Han kom til radioen i 1981, hvor han bl.a. skabte satiriske montager og radioprogrammer. Senere har Ole været både manuskriptforfatter og instruktør på de kendte tv-shows “Under Uret” og “Fluen”, samt på tv-filmene “Et sted på jorden” og “Charlot og Charlotte”. En af hans store successer var den stort anlagte “I am Dina” (2002). Ole udkom også med dramaserien “1864” (2014) og spillefilmen “Så længe jeg lever” (2018) om John Mogensen.
Book et Ole Bornedal foredrag, og få indsigt i filmens kunst. Hans foredrag er især populære hos oplysningsforbund, biblioteker, gymnasier, foreninger og kirker.
Se foredrag med Ole BornedalEfter næsten 30 års pause vender den legendariske danske gyser/thriller tilbage til det danske publikum. I 2023 udkom 2’eren til “Nattevagten” (1994), nemlig “Nattevagten – Dæmoner går i arv”.
Filmen udkom med Ole som filminstruktør endnu engang, og et gensyn med Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og Ulf Pilgaard og med prominente skuespillere som Sonja Richter, Paprika Steen, Alex Høegh Andersen og Fanny Bornedal i de øvrige bærende roller.
Med vilde oplevelser i Hollywood og store projekter og en million oplevelser rigere – har Ole sidenhen mest arbejdet i Danmark og med en stribe af succeser bag sig: Så længe jeg lever, Kærlighed på Film, 1864. Jeg er Dina, Skyggen i mit Øje etc. Disse er film som har vundet både national og international anerkendelse.
Og nu: “Nattevagten – Dæmoner går i arv”. En livsfarlig ambition, som “den farlige 2’er”.
I et underholdende, komisk, seriøst og farverigt foredrag med lyd og film og billeder – tager Ole jer gennem den 29 år lange rejse. Om filmen, håndværket, de absolut sære og groteske anekdoter, om vidunderlige og excentriske stjerner og filmfolk om tvivl, angst og ambitioner.
Et foredrag der ligesom selve anatomien i Oles filmværk, bevæger sig skiftevis mellem underholdning og humor og ganske provokerende seriøsitet.
Foredraget vil have tid til spørgsmål og fællessnak.
“Så længe jeg lever” var måske den mest populære og bedst modtagne danske spillefilm i 2018. Den handlede naturligvis om en af Danmarks absolut mest folkekære skikkelser John Mogensen, vis sange stadig står som en fasttømret del af den danske kulturskat. Især indenfor den såkaldt folkelige genre.
En vigtig pointe i filmen er, at den handler om “Det Perfekte Menneske” og om Johns egen evindelige selvbebrejdelse, når han ikke syntes, det var godt nok. Måske var det også en af grundene til filmens store popularitet, at de fleste ser sig selv i det prospekt? At vi også igennem hele livet forsøger at være så perfekte: den perfekte mor, den perfekte ægtemand og hustru, den perfekte medarbejder, den perfekte elsker, den altid tolerante altid forstående, altid tilstedeværende perfekte i alle livets tilstande. Og at det mål ofte er helt urealistisk.
Vi kan aldrig nogensinde komme til at ramme den helt rene tone – og vi kan lige så godt kan indse det. John kunne ikke – og det var muligvis en af grundene til hans store nedtur. Det må ikke blive vores.
Igennem et halvanden times intenst poetisk og musikalsk foredrag, vil Ole Bornedal tage jer igennem en rejse sammen med John og hans musik krydret med klip fra filmen. Glæd jer til en spændende snak om, hvordan også filmen i sig selv er en konstant rejse mod det umulige perfekte. Et solidarisk møde med John Mogensen, Ole og jer selv.
Tom Buk-Swientys bøger omkring Slaget på Dybbøl har indenfor de sidste år skabt enorm interesse for den del af Danmarkshistorien, som på mange måder danner fundament for den folkesjæl, danskerne besidder i dag.
Ole har med disse bøger som research-grundlag skabt en af Danmarkshistoriens hidtil største filmprojekter. En kærlighedshistorie, som danner rammen omkring de groteske politiske forhold, som kastede Danmark ud i en vanvittig krig.
I foredraget vil Bornedal på underholdende vis fortælle om filmkunsten – om rejsen fra ide til manuskript – fra manuskript til film. Hans årelange erfaring indenfor film og tv vil tage os på en rejse fra: Nattevagten, til Vikaren, til Dina over USA og Hollywood, arbejdet med Stjernerne – og hjem igen – tilbage til 1864.
En fortælling om ikke bare Oles egen lidenskab og passion for filmkunsten, men også om hans karakterer i filmene, der ofte spejler det samme – i begejstring over livet på trods af alle krige og dæmoner.
Foredraget var rigtig godt og deltagerne var meget tilfredse.
John Ebsen
Vores medlemmer var meget glade for foredraget.
Ninna Rymark Sankoh
Super godt
Helle Strouhal
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.